ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Να μπει τέρμα στον οδυνηρό κατήφορο της χώρας

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Να μπει τέρμα στον οδυνηρό κατήφορο της χώρας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στην κρίση του ελληνικού λαού την ανάγκη να μπει ένα τέρμα στην καταστροφική πορεία, στον οδυνηρό κατήφορο της χώρας και βήμα - βήμα, με δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε, σφίγγοντας τα δόντια, αλλά με υπερηφάνεια να επουλώσουμε τις πληγές του Μνημονίου, τις πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Δράμα, και σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σημείωσε:

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής μάχης. Αυτή η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθόσον το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του Μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρώτη το έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πατρίδα μας βιώνει σήμερα όχι μόνο μια οικονομική καταστροφή, βιώνει μια τραγωδία που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικές. Θα τολμούσα να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο. Η νέα γενιά, το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα. Η χώρα χάνει το πιο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της τα επόμενα χρόνια».

Ειδικότερα για το νομό της Δράμας, τόνισε ότι η ανεργία έχει πάρει διαστάσεις που δεν είναι αποδεκτές σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα και οι νέοι της περιοχής μεταναστεύουν στο εξωτερικό, ενώ η Δράμα έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Φτάνοντας στη Δράμα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές, μέλη και φίλοι του κόμματος.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Καρβούνης τον καλωσόρισε «στη Δράμα της ανεργίας και της μετανάστευσης» και είπε ότι ο νομός θα αλλάξει και δεν θα είναι συντηρητικός πολιτικά.

Στην αναφορά αυτή αντέδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρατήρησε: «Δεν πιστεύω σε συντηρητικούς νομούς. Σε έναν κατακερματισμένο κοινωνικό ιστό αλλάζουν συνειδήσεις στη βάση της κοινωνικής ανάγκης. Έξω χαιρέτισα αρκετούς ανθρώπους, από τους οποίους πολλοί μου είπαν ψηφίζουμε 60 χρόνια Δεξιά και τώρα θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, είναι πολύ συχνό. Από ανάγκη και όχι από ιδεολογία ο κόσμος έρχεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εμείς συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευθύνη να μην απογοητεύσουμε και προδώσουμε όλον αυτόν τον κόσμο. Αναλαμβάνουμε μια κρίσιμη ευθύνη και το μόνο που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα τη φέρουμε εις πέρας, με αποφασιστικότητα, με ανιδιοτέλεια και στο βαθμό που θα έχουμε τη στήριξη του λαού θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε, επίσης, ότι στη Δράμα εκδηλώθηκε η πρώτη αντιστασιακή πράξη στην περίοδο της Κατοχής και πρόσθεσε: «Σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες ο αυτός ο λαός ύψωσε ανάστημα και τώρα, πάλι σε δύσκολες συνθήκες, εμπιστεύεται την Αριστερά».

Μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στην αγορά της Δράμας. Έκανε χειραψίες, σταμάτησε σε καταστήματα και καφετέριες που συχνάζουν νέοι και είχε ολιγόλεπτες συζητήσεις με καταστηματάρχες και περαστικούς που του είπαν τα προβλήματά τους.

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Αντώνης Σκουλίδης.

Μια γυναίκα συνταξιούχος τον σταμάτησε και διαμαρτυρήθηκε για τη φτώχεια που βιώνει. «Θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Έχω ζήσει φτώχειες, αλλά σαν τη σημερινή όχι. Ο γιος μου είναι άνεργος και τον συντηρώ εγώ με τη σύνταξή μου», του είπε.

«Από εσένα περιμένουμε», του φώναξε ένας άλλος και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Όχι μόνο εγώ. Όλοι μαζί. Κι εγώ περιμένω από εσάς».

Παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ διαμαρτυρήθηκαν για τη κατάργηση του βοηθήματος που έπαιρναν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους είπε ότι η κατάργησή του είναι μια μεγάλη αδικία.

Σε μια πιάτσα ταξί οι ταξιτζήδες που περίμεναν τον κάλεσαν, μόλις τον είδαν, κι εκείνος πλησίασε και άκουσε τα προβλήματά τους.

Την ανάγκη να στηρίξει ο λαός τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο κ. Τσίπρας σε όλες τις συζητήσεις με τους πολίτες και επέμεινε πως η επιδίωξή του είναι να ξαναφέρει την αξιοπρέπεια στον κόσμο, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Μετά τη Δράμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε για την Κομοτηνή, όπου στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Πόση άδεια δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Με τα «ΘΑ» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρωθυπουργέ

Τσίπρας: Αυτοδυναμία ή μνημόνιο...

Σχετικές ειδήσεις