ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Πρωτοφανές: Δεν παραδίδει ο Σαμαράς στον Τσίπρα

Εκλογές 2015 - Πρωτοφανές: Δεν παραδίδει ο Σαμαράς στον Τσίπρα

Πολιτική μικροψυχία και ένδειξη έλλειψης πολιτικού πολιτισμού αποτελεί η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει ο ίδιος την Πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα. Αύριο η αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου

Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας και όχι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού, έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα, κίνηση που είναι πρωτοφανής.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται με αυτή του την ενέργεια και εφόσον επιβεβαιωθεί η σχετική φημολογία, να είναι χολωμένος με τον νέο Πρωθυπουργό.

Γι' αυτό και φέρεται να έχει δώσει εντολή στο διευθυντή του γραφείου του κ. Κώστα Μπούρα να κινήσει εκείνος τη διαδικασία παράδοσης της πρωθυπουργίας.

Ετσι, ο κ. Μπούρας θα δώσει τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου στον άμεσο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αν τελικά οι πληροφορίες είναι ακριβείς, τότε θα πρόκειται για μέγα πολτικό ατόπημα του Σαμαρά και για ένδειξη εμπάθειας προς έναν άνθρωπο που έχει νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία.

Πάντως ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εγκατασταθεί και να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.