ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Θέλουν να κάνουν τη Θράκη Κόσσοβο

Κουίκ: Θέλουν να κάνουν τη Θράκη Κόσσοβο

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε το Σάββατο στις 11:00 το πρωί, όπου παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της Αλεξανδρούπολης, την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Ο κ. Κουίκ, ανήγγειλε το όνομα του συνδυασμού του («Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας»), ένα όνομα συμβολικό των προθέσεών του περί μη ξεπουλήματος της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως είπε και απαρίθμησε τις προτεραιότητες του για την περιφέρεια ΑΜΘ.

Δεσμεύτηκε ότι είτε εκλεγεί περιφερειάρχης είτε όχι, θα παραμείνει στον τόπο μας και θα αγωνίζεται γι αυτόν.

"Γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή της Θράκης, μέσα και από τη δημοσιογραφική μου εμπειρία και το κοινοβουλευτικό μου έργο", ανέφερε, απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για την επιλογή του να διεκδικήσει ως περιφερειάρχης, την περιφέρεια Α.Μ.Θ.

«Το τελευταίο που επιθυμώ είναι η δημόσια προβολή, κυριολεκτικά έχω χορτάσει από αυτήν. Ήρθα στην περιοχή της περιφέρειας ΑΜΘ για να δουλέψω για το καλό του τόπου. Σαφώς και το όνομά μου αλλά και η πορεία μου μου προσφέρουν την δυνατότητα να έχω προσβάσεις σε υπουργεία, και αυτό σκοπεύω να εκμεταλλευτώ».

Ο κ.Κουίκ αναφέρθηκε επίσης και στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και την ανθελληνική του δράση όπως τόνισε, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει σχέδιο για την «κοσοβοποίηση» της Θράκης.

Είπε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν οι επιχειρηματίες να προτιμούν να στήσουν επιχειρήσεις στη γειτονική Βουλγαρία, με φορολόγηση 10%. «Θέλουν να κάνουν την περιοχή Κόσσοβο», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια της Μέρκελ, αντιμετωπίζει την περιοχή με τη μέθοδο της… ΕΟΖ. Θέλει να την κάνει προτεκτοράτο της Γερμανίας».

«Έχω γίνει το κόκκινο πανί για το προξενείο» συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως η περιοχή είναι σε εθνικό κίνδυνο διότι έχει υποστεί μια απίστευτη οικονομική κατάπτωση, λόγω της μνημονιακής πολιτικής.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα Μπαλτάκου, ο κ Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση.

«Όταν ανακαλύφθηκε ότι ο ιδιαίτερος γραμματέας του τότε καγκελαρίου της Δυτικής Γερμανίας Βίλλυ Μπραντ συνομιλούσε με την Στάζι, παραιτήθηκε ο ίδιος ο Βίλλυ Μπραντ. Τώρα που ανακαλύφθηκε ότι το απόλυτο δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή παραιτήθηκε μόνο ο Τάκης Μπαλτάκος. Η πολιτική ευθιξία στην Ελλάδα είναι είδος προς εξαφάνιση. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσίασε τους τέσσερις υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και τον υποψήφιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη για θέματα περιβάλλοντος και Αγροτικής οικονομίας, Παναγιώτη Λελιάτσο.

Τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων:

Θεοδώρα Κοπούκη - Οικιακά

Λευτέρης Τσανακτσίδης - Πολιτικός μηχανικός

Παναγιώτης Λελιάτσος - ιδιωτικός υπάλληλος

Ειρήνη Βουτσά - Άνεργη

Μακεδόνας Δημήτρης - εργολήπτης δημοσίων έργων

Διαβάστε επίσης:

Κουίκ: Μη γελάτε κ. Ρεπούση (vid)

Κουίκ: «Νέο μίνι μνημόνιο» το πολυνομοσχέδιο