Κουμουτσάκος: Πρόταση για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθωνίου»

Newsroom Newsroom

Κουμουτσάκος: Πρόταση για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθωνίου»

Να καθιερωθεί η 29η Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (1896), ως «Παγκόσμια Ημέρα Μαραθωνίου Δρόμου» πρότεινε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο περιοδείας του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή του Μαραθώνα.

Η εξωστρέφεια και η διπλωματία των σύγχρονων περιφερειών δίνουν μεγάλες δυνατότητες πολιτιστικής ανάπτυξης των πολλών εμβληματικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, όπως ο Μαραθώνας, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Μαραθωνίου, σημειώνοντας: «Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς με τέτοιες καινοτόμες, σύγχρονες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες η Αττική μπορεί να ξανακερδίσει τη χαμένη της αίγλη των τελευταίων χρόνων προς όφελος της ίδιας και όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της».

Ειδικότερα, στόχος της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας είναι, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η προβολή του Μαραθώνα ως σημείου ιδιαίτερου πολιτιστικού και αθλητικού παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής, καθώς επίσης και «η διεξαγωγή εκδηλώσεων παγκοσμίως για τη διάδοση της συμβολικής σημασίας του Μαραθώνιου, δηλαδή της ατομικής πειθαρχίας, της πίστης, της επιμονής και της ελπίδας, καθώς και αγώνων Μαραθωνίου δρόμου στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου για την προβολή της συμμετοχής στον αθλητισμό ως τρόπου ζωής».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι ως πρώτο βήμα για την ευόδωση της προσπάθειας αυτής, θα κληθούν στον ιστορικό Μαραθώνα όλοι οι εν ζωή Ολυμπιονίκες Μαραθωνοδρόμοι για να υπογράψουν τη Διακήρυξη για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθώνιου Δρόμου. Εν συνεχεία, επισήμανε, η υπογεγραμμένη αυτή Διακήρυξη θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ολυμπιακή Επιτροπή κλπ, για να υποστηριχθεί και να υιοθετηθεί.

Για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Μαραθώνιου Δρόμου, ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Μαραθώνα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή εκστρατείας προώθησης της πρότασης αυτής.

Διαβάστε επίσης:

Debate Δούρου – Κουμουτσάκου στον ραδιοφωνικό αέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved