ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Κουτσούμπας: Σε καμία κυβέρνηση ψήφο ανοχής

Εκλογές 2015 - Κουτσούμπας: Σε καμία κυβέρνηση ψήφο ανοχής

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο ανοχής σε κανέναν κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές διαμηνύει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απορρίπτοντας σενάρια και φήμες που κυκλοφορούν σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

«Ψήφο ανοχής δεν πρέπει να δώσει ούτε ο λαός και φυσικά δεν θα δώσει ούτε το ΚΚΕ», λέει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες μεταγραφές πολιτικών από κόμμα σε κόμμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνει ότι στο ΚΚΕ «δεν υπάρχουν γυρολόγοι, ούτε μετανοούσες Μαγδαληνές».

«Όλοι αυτοί που συνωστίζονται πότε στο ΠΑΣΟΚ, πότε στον ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΝΔ και πότε ως γυρολόγοι της πολιτικής κλωθογυρνάνε σε Ποτάμι, κόμμα Παπανδρέου ή όπου τους βγάλει η άκρη πρέπει να καταδικαστούν από τον λαό με την ψήφο τους, όπως και τα κόμματά τους. Το ΚΚΕ έχει στα ψηφοδέλτιά του αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που πριν ψήφιζαν ή συμμετείχαν σε άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ ή ήταν ανένταχτοι, αλλά δεν είναι γυρολόγοι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημειώνει πως, «υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να υπάρχει κυβέρνηση», αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν τα κόμματα που συμφωνούν σε βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις, παρά τις όποιες διαφορές τους. Συμφωνούν, για παράδειγμα, στην εξασφάλιση της πορείας μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, συμφωνούν για την πορεία ανάπτυξης στον ίδιο καπιταλιστικό δρόμο. Συμφωνούν για την ανάγκη διαπραγμάτευσης του χρέους, έστω και με διαφορετικές συνταγές και εκδοχές», εκτιμά.

Και προσθέτει: «Όλοι τους όμως αναγνωρίζουν το χρέος σαν χρέος που οφείλει να πληρώσει ο λαός (...) Είναι απορίας άξιον γιατί προεκλογικά δεν το παραδέχονται. Κατά τη γνώμη μας, φυσικά και υπάρχει εξήγηση. Στοχεύουν στις ψήφους των πολιτών και κρύβουν από τον λαό τη στρατηγική – κύρια – σύμπλευσή τους».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως η Ελλάδα μπορεί «να επιβιώσει οικονομικά χωρίς καμία διαπραγμάτευση για το χρέος».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση Αρβανίτη στην Σπυράκη

Charlie - Hebdo: Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι

Εκλογές 2015: Αυτό είναι το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ (video)

Σχετικές ειδήσεις