ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές - Βενιζέλος: Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα

Εκλογές - Βενιζέλος: Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου δημοσιεύει σήμερα (23/01/2015) η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», με τίτλο «Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντρέα Νικάστρο σχετικά με το αν οι επιλογές και η πολιτική που ασκήθηκε «άξιζαν τον κόπο», τονίζει πως «δεν είχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που η εναλλακτική ήταν ανάμεσα σε έναν ανεύθυνο λαϊκισμό ή σε ευθύνη προς το ελληνικό κράτος».

«Θα θέλαμε σίγουρα να μειώσουμε σταδιακά το δημόσιο έλλειμμά μας σε 10 με 15 χρόνια, αντί σε τέσσερα. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμος να μας δώσει πάνω από 250 δισ. ευρώ, το 75% του ΑΕΠ μας. Το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδαριώδες. Το Eurogroup, όπου συζητούνται όλα αυτά, είναι διαφορετικό από κάθε άλλον ευρωπαϊκό θεσμό. Δεν υπάρχει ισότητα, αλλά μόνον η δράση αντικρουόμενων οικονομικών και χρηματιστικών δυνάμεων» τονίζει, επίσης, ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει δε, ότι οι μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους, είναι χρήσιμες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την οικονομική ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα. «Είναι δύσκολο, όμως, να συντονιστούν οι μεταρρυθμίσεις με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» προσθέτει.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι το 80% των ελληνικών ομολόγων είναι τώρα σε κρατικά χέρια, και ότι η χώρα πληρώνει 40% λιγότερους τόκους. Θεωρεί ότι «τώρα πρέπει να επικεντρωθεί η όλη δράση, στην ανάπτυξη» και πως «αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί για να σαγηνεύσει τους ψηφοφόρους, είναι ψεύδη».

Ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει τέλος, στην «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ότι «όποιος λέει πως θα πάει στην Ευρώπη, θα χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο τραπέζι και θα εισακουστεί, είναι κακόπιστος».