ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - FT: Ο Θεοδωράκης μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι του Τσίπρα

Εκλογές - FT: Ο Θεοδωράκης μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι του Τσίπρα

Την εκτίμηση ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παίξει κεντρικό ρόλο στις ελληνικές εκλογές διατυπώνει η δημοσιογράφος Kerin Hope σε άρθρο της στους Financial Times.

Σύμφωνα με τους FT ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν εμπνέει αναγκαστικά εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους του ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά το Ποτάμι στην τρίτη θέση της εκλογικής αναμέτρησης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η δημιουργία μιας κυβέρνησης περνάει μέσα από τη στάση που κρατήσει ο Επικεφαλής του Ποταμιού.

«Η σθεναρή φωνή του υπέρ της Ευρώπης σηματοδοτεί ότι ο Θεοδωράκης είναι έτοιμος να αναδειχθεί σε κομβική φιγούρα στην ελληνική πολιτική σκηνή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο και σημειώνει ότι αρκετοί ήδη επενδύουν στο Ποτάμι ως τη δύναμη που θα τραβήξει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από μια δυνητικά καταστροφική αντιπαράθεση με τους εταίρους,, σε ζητήματα όπως το χρέος.

«Μόλις o Τσίπρας συνειδητοποιήσει τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει, Το Ποτάμι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο άλλοθι για να βάλεις την άκρη τις θέσεις του κατά της λιτότητας. Είναι ίσως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτές τις συνθήκες», αναφέρει ένας αναλυτής που διατηρεί την ανωνυμία του.

Μάλιστα σημειώνεται ότι ο κ Θεοδωράκης είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπό προϋποθέσεις.

Οι FT επικαλούνται δηλώσεις ενός δημοσκόπου που αναφέρει:

«Φαίνεται να υπάρχει μια τάση προς την κατεύθυνση να ψηφιστεί να Ποτάμι για να αποτραπεί η Χρυσή Αυγή να βγει τρίτο και να πάρει μια εντολή», συμπληρώνοντας ότι «αυτό θεωρείται από τους ψηφοφόρους ως απαράδεκτο αποτέλεσμα σε μια δημοκρατική χώρα».

Σχετικές ειδήσεις