ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών: Νίκη Ερντογάν στη Ροδόπη – Ανησυχία για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου

Αποτελέσματα εκλογών: Νίκη Ερντογάν στη Ροδόπη – Ανησυχία για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου

Εκλογές 2019 – Αποτελέσματα: Πρώτη δύναμη το κόμμα του «σουλτάνου» - Πώς θα το εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι

Την ώρα που ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί απ’ άκρη σ’ άκρη με μπλε χρώμα, προβληματισμό προκαλεί το «λευκό» στη Βορειοανατολική Ελλάδα, στη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Το λευκό απεικονίζει το πολύ υψηλό ποσοστό του 36,46% στη Ροδόπη, για το Κίνημα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που ελέγχει απόλυτα ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του τουρκικού προξενείου, αλλά και το ποσοστό του 18,48% στην Ξάνθη.

Στην Ξάνθη υποχώρησε αρκετά τις πρωινές ώρες, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 26,32%, και να ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό πως στη Ροδόπη και την Ξάνθη είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και σε κανέναν δεν πρέπει να διαφεύγει πως προηγείται το μειονοτικό κόμμα “ΚΙΕΦ”, το οποίο -επαναλαμβάνουμε- έχει δημιουργηθεί από την Τουρκία, η οποία ασκεί τον πλήρη έλεγχο.

Το προξενείο της Τουρκίας έχει παίξει το δικό του ρόλο, ενώ τα στελέχη του πρωτοστατούν πάντα, όπως είχε φανεί και στις σχετικά πρόσφατες επισκέψεις τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβουσογλου, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να προβληματίσει την ελληνική ηγεσία, η οποία πρέπει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το ζήτημα της Θράκης και της τουρκικής επιρροής στην περιοχή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Σχετικές ειδήσεις