ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο Newsbomb.gr

Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο Newsbomb.gr
Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο Newsbomb.gr

Αποτελέσματα Eκλογών 2019: Η προεκλογική μάχη της εθνικής κάλπης δεν έχει αρχίσει, επισήμως τουλάχιστον, όμως σήμερα, Κυριακή (2/6/2019) το ενδιαφέρον στρέφεται στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες προβλέπεται μεγάλη μάχη με αβέβαιη έκβαση.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Πώς ψηφίζουμε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τµήµατα της πρώτης ψηφοφορίας, µε τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Ο εκλογέας δεν σηµειώνει σταυρό προτίµησης, δεδοµένου ότι η ψηφοφορία επαναλαµβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δηµάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Ακόμα και αν τεθεί σταυρός, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο.

Ανάδειξη επτά περιφερειαρχών και 227 δημάρχων τη δεύτερη Κυριακή

Δύο στους τρεις δήμους δεν εξέλεξαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή και η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ανάμεσα στους δύο πρώτους.

Στην Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης με το 42,6 % θα αντιμετωπίσει τον Νάσο Ηλιόπουλο που ήρθε δεύτερος με 16,9%.

Στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης με 45,3% θα διεκδικήσει εκ νέου των δημαρχιακό θώκο από τον Νίκο Βλαχάκο, που συγκέντρωσε 27,1% την πρώτη Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ταχιάος με ποσοστό 22,4% θα αντιμετωπίσει τελικά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος, μετά την επανακαταμέτρηση, αναδείχτηκε δεύτερος με ποσοστό 14,9%, ξεπερνώντας οριακά το 14,5% του Γιώργου Ορφανού.

Στο Αιγάλεω, ο Γιάννη Γκίκας οριακά πρώτος με 26,04% θα αντιμετωπίσει τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα που συγκέντρωσε 25,9%

Στην Αγία Παρασκευή, ο Βασίλης Ζορμπάς με το 27,4% θα αναμετρηθεί με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο που συγκέντρωσε 26,4%.

Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης με 40,6% από τον πρώτο γύρο διεκδικεί τον δήμο εκ νέου, με αντίπαλο τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο που ήρθε δεύτερος με 16,01%

Στον Δήμο Λαρισαίων, ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με 42,51% θα αναμετρηθεί με τη Ρένα Καραλαριώτου που πέτυχε το 39,85%

Στο Ηράκλειο, ο Γιάννης Κουράκης με ποσοστό 36,7% θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο με αντίπαλο τον Βασίλη Λαμπρινό, του οποίου το ποσοστό ήταν 24,1% την πρώτη Κυριακή.

Από τις 13 περιφέρειες, οι έξι ξεκαθάρισαν από τον πρώτο γύρο, ενώ στις υπόλοιπες επτά θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία.

Ξεχωρίζουν οι μάχες στην Αττική, ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τη Ρένα Δούρου, στη Δυτική Ελλάδα ανάμεσα στον Νίκο Φαρμάκη και τον Απόστολο Κατσιφάρα, και στα Ιόνια νησιά, μεταξύ της Ρόδης Κράτσα και του Θόδωρου Γαλιατσάτου.

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα μεταδώσει έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr θα σας ενημερώσει με απόλυτη ακρίβεια για τα εκλογικά αποτελέσματα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των υποψηφίων.

Με τη μεγάλη ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.gr θα ανταποκριθεί και σε αυτή τη μάχη της ενημέρωσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019