Δεκάδες αμερικανικά άρματα μάχης στο λιμάνι της Βρέμης

Δεκάδες αμερικανικά άρματα μάχης στο λιμάνι της Βρέμης

Ξεκίνησε στις 6/1 η εκφόρτωση όπλων και εξοπλισμού γης νέας αμερικανικής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας που θα σταθμεύει στο λιμάνι της Βρέμης στη Γερμανία. Μέχρι σήμερα Κυριακή αναμένονται να φθάσουν ακόμη δύο πλοία με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η νέα τεθωρακισμένη ταξιαρχία των ΗΠΑ θα σταθμεύει εκ περιτροπής σε επτά χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση- bTV.

Η ανάπτυξη της ταξιαρχίας είναι μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης «Ατλαντικής Αποφασιστικότητας» που έχει ως στόχο την εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης σε μια περίοδο αυξανόμενης εχθρότητας και ετοιμασιών για την ‘επιθετικότητα’ της Ρωσίας.

Από τις ΗΠΑ θα μεταφερθούν περίπου 3.500 Αμερικανοί στρατιώτες από την 4η Μεραρχία Πεζικού από το Φορτ Κάρσον του Κολοράντο, μαζί με τα όπλα τους καθώς και 87 αρμάτων μάχης και 144 BTR Bradley.

Η διαδικασία της μεταφοράς αυτής θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Οι περισσότεροι στρατιώτες από τις ΗΠΑ θα έρθουν αεροπορικώς απευθείας στην Πολωνία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν στην Ευρώπη μια αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, 10 ελικόπτερα Σινούκ και πενήντα ελικόπτερα τύπου «Black Hawk Down», με συνολικό προσωπικό 1800 ατόμων από το ‘Fort Drum’ της Νέας Υόρκης και τάγμα 24 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ‘Apache’ με 400 άτομα προσωπικό από το ‘Fort Bliss’ του Τέξας.

Οι δυνάμεις θα διανεμηθούν στη Γερμανία, Λετονία, Ρουμανία και Πολωνία.

Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει αποθηκευτικούς χώρους στην Ανατολική Ευρώπη όπου τοποθετεί πολεμικό εξοπλισμό για να μειώσει το χρόνο αντιμετώπισης σε ενδεχόμενη εχθρική απειλή, όπως σημειώνεται.