ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φολέγανδρος: Καταγγελία 26χρονης για βιασμό από 2 αλλοδαπούς - Σοκάρει σχετική έρευνα

Φολέγανδρος: Καταγγελία 26χρονης για βιασμό από 2 αλλοδαπούς - Σοκάρει σχετική έρευνα
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από το ΑΤ Φολεγάνδρου

Μία καταγγελία βιασμού απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στην Φολέγανδρο, που έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο βίας στην χώρα μας.

Στην Φολέγανδρο μία 26χρονη Ελληνίδα κατήγγειλε το Σάββατο (27/7/2019) πως βιάστηκε από δύο άνδρες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Φολεγάνδρου.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι την εξανάγκασαν σε ερωτική συνεύρεση χωρίς την θέλησή της.

Δείτε τις "καρφίτσες" σε διάφορα σημεία της Ελλάδα

Αποκαλυπτική έρευνα για τους βιασμούς

Το θέμα των βιασμών στην Ελλάδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις μετά από έρευνα που δημοσίευσε η οργάνωση SexHarassMap, που έχει στόχο την καταγραφή των περιστατικών σεξιστικής και έμφυλης βίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο χάρτης που έχει δημιουργηθεί από την οργάνωση, καταγράφει δολοφονίες γυναικών, βιασμούς, επιθέσεις και παρενοχλήσεις σε γυναίκες, χωρίζοντας τα περιστατικά ανά έτος. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από καταγγελίες, οπότε σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν το σύνολο των περιστατικών έμφυλης βιας στην Ελλάδα, εξηγώντας την αύξηση των περιστατικών στο χάρτη τα τελευταία τρία χρόνια.

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να αναδειχθούν τα καθημερινά βιώματα κοριτσιών και γυναικών στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στα MME κλπ, τα οποία σπανίως απασχολούν τον δημόσιο λόγο.

Μέσω αυτής της οργάνωσης, οι γυναίκες μπορούν να καταγγέλουν περιστατικά που τους έχουν συμβεί ή των οποίων έχουν υπάρξει μάρτυρες, καθώς και να βρίσκουν πληροφορίες για το πού μπορούν να στραφούν για νομική, ψυχολογική ή άλλη υποστήριξη.

Με μαύρη ένδειξη καταγράφονται στον χάρτη οι δολοφονίες, με βαθύ κόκκινο χρώμα οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού, με πορτοκαλί ένδειξη οι παρενοχλήσεις, με μοβ οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και το πράσινο «αμφισβητούμενες» δικαστικές αποφάσεις.

Για τη Φθιώτιδα τα καταγεγραμμένα περιστατικά στην εφαρμογή, είναι πέντε (5):

Κυρτώνη 27/12/2017

39χρονος κτηνοτρόφος συλαμβάνεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 39χρονης. Ο ίδιος δηλώνει ότι πυροβόλησε στον αέρα όντας μεθυσμένος, όταν η 39χρονη δεν ολοκλήρωσε "συμφωνία" για την οποία την είχε πληρώσει -αναφερόμενος μάλλον σε σεξουαλικής φύσης "υπηρεσία".

Καμένα Βούρλα 6/2018

14χρονη παρενοχλούνταν σεξουαλικά από 52χρονο φίλο της οικογένειας της επί ένα χρόνο ο οποίος την θώπευε. Η καταγγελία έγινε από τη μητέρα της και ο 52χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για ασέλγεια κατά ανηλίκου. ΟΙ πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί και ύποπτο υλικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του.

Αταλάντη 18/06/2018

42χρονη γυναίκα δολοφονείται με μαχαίρι από τον σύζυγο της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτονεί με πυροβόλο όπλο.

Φθιώτιδα 30/4/2019

Συνελήφθη 74χρονος για τον βιασμό 23χρονης ΑμεΑ. Ο 74χρονος ασελγούσε και βίαζε την κοπέλα, με την οποία και την οικογένεια της ήταν γείτονες, από το καλοκαίρι του 2017. Η σχετική έρευνα ξεκίνησε από την αστυνομία έπειτα από καταγγελία της γιαγιάς την κοπέλας.

Λαμία 19/5/2019

40χρονος ξυλοκοπεί την 35χρονη σύντροφο του με την οποία έχει 3 παιδιά. Στο διάδρομο ακουγόταν καθαρά ο ήχος από τα χτυπήματα που της έδινε ο άντρας.

Γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία , η οποία όμως πέραν της επίπληξης που έκανε στο σύζυγο, δήλωσε ανήμπορη να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες καθώς δεν είχε τη συγκατάθεση της 35χρονης.

Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν άλλα τρία (3) καταγεγραμμένα περιστατικά στη Φωκίδα και άλλα έξι (6) στην Εύβοια.

Ο χάρτης ανανεώνεται διαρκώς και έχει ήδη προστεθεί η δολοφονία της Suzanne Eaton στα Χανιά, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Με πληροφορίες από cyclades24.gr/lamiareport.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Αυτά είναι τα νέα ποσά που θα πληρώσετε – Αναλυτικοί πίνακες

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ αφορολόγητα (30η Κλήρωση)

Σχετικές ειδήσεις