ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λέρος: Ποιοι ήθελαν τα πυρομαχικά; - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τρεις υπόπτους

Λέρος: Ποιοι ήθελαν τα πυρομαχικά; - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τρεις υπόπτους
Intimenews.gr/αρχείου

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους τρεις υπόπτους - ΓΕΝ: «Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία» - Τα κινητά τηλέφωνα «μίλησαν»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση κλοπής του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο για το οποίο, οι έρευνες οι οποίες απέδωσαν καρπούς, έχουν επικεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις υπόπτους.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του κρατά ακόμη χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και πως το οριστικό αποτέλεσμά της αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οι έρευνες «κλείδωσαν» σε τρία άτομα

Οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν εντοπιστεί και ανακρίνονται, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εκ των τριών δραστών ομολόγησε την κλοπή το απόγευμα της Πέμπτης (12/09).

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από πλευράς των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση. Αρχικά είχαν μπει στο μικροσκόπιο 10 ύποπτοι στους οποίους και επικεντρώθηκαν οι έρευνες, αλλά στη συνέχεια οι Αρχές έριξαν το βάρος σε τρία άτομα.

Πρόκειται για έναν αποθηκάριο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. Οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν μεταφερθεί ήδη στο νησί της Λέρου και ανακρίνονται από τις Αρχές, με τον υπαξιωματικό να φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Ασφαλείς πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από τη στιγμή της κλοπής των όπλων, ενώ ήδη έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

«Τα κινητά "μίλησαν"» λένε με νόημα πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, που ερευνά πλέον τις διασυνδέσεις των τριών υπόπτων και τους λόγους για τους οποίους άρπαξαν το στρατιωτικό υλικό.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Alpha, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας, στα οποία ενδεχομένως να παρέδωσαν το στρατιωτικό υλικό.

Παράλληλα εξετάζεται και η περίπτωση το στρατιωτικό υλικό να έχει πουληθεί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Η μαρτυρία που τους «έκαψε»

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους χάρη στην μαρτυρία στελέχους του Π.Ν, που - όπως και οι τρεις ύποπτοι - υπηρέτησε στη βάση του Π.Ν. Ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε ότι οι τρεις ύποπτοι, αν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου, είχαν ζητήσει να μπουν στην αποθήκη με τα όπλα και τα πυρομαχικά, με πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγξουν το «αξιόμαχο» του οπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επισημαίνεται ότι οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως και η ανακριτική διαδικασία:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Παναγιωτόπουλος: Φέρτε μου τους κλέφτες

Από τη Δευτέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό για την κλοπή στη ναυτική βάση της Λέρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πρώτη στιγμή είχε θέσει σε alert όλη τη στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Οι έλεγχοι και οι ανακρίσεις ήταν εξονυχιστικές για όλα τα στελέχη που είχαν και έχουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες αποθήκες πυρομαχικών.

Η εντολή του υπουργού Άμυνας ήταν ξεκάθαρη: «Βρείτε μου τους δράστες πάση θυσία».

Οι αξιωματικοί του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ, εξέτασαν καρέ - καρέ τα υλικά των καμερών ασφαλείας, ενώ όπως προκύπτει, ουδέποτε ενεργοποιήθηκε κάποιος συναγερμός.

Συνεπώς, δεν υπήρξε δολιοφθορά, ούτε διάρρηξη. Με τα στοιχεία αυτά ως βάση, οι υποψίες έπεσαν αυτομάτως σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού τα οποία είχαν πρόσβαση στις αποθήκες της Ναυτικής Βάσης της Λέρου.

Η Βάση παραμένει σφραγισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Το χρονικό της κλοπής

Η κλοπή του οπλισμού έγινε αντιληπτή το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της απογραφής που έγινε ενόψει της αλλαγής του διαχειριστή της αποθήκης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΓΕΝ, ενώ δόθηκε εντολή να εμπλακούν στην έρευνα η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr