ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οικογένεια Μαυρίκου - Δραπετσώνα: Συγκλονίζει η μαρτυρία για τη βουτιά θανάτου μάνας και γιου (vid)

Οικογένεια Μαυρίκου - Δραπετσώνα: Συγκλονίζει η μαρτυρία για τη βουτιά θανάτου μάνας και γιου (vid)
Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου βρήκε τραγικό θάνατο στη θάλασσα.
INTIME NEWS

Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου και ο αδελφός του, άφησαν την τελευταία τους πνοή, το πρωί της Τετάρτης (09/10), όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η Σοφία Μαυρίκου οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το αυτοκίνητο, έχοντας στο όχημα τον άλλο της γιο Θοδωρή και τα δύο τους σκυλιά και το έριξε στη θάλασσα.

Ο φύλακας στο Νέο Μώλο στη Δραπετσώνα, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε το δυστύχημα και έτρεξε κάλεσε σε βοήθεια. «Το παράθυρο του οδηγού ήταν μισάνοιχτο» περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σοφία Μαυρίκου δεν φάνηκε να έχει επαφή με το περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση. Όταν εκείνος πλησίασε και ενώ το αυτοκίνητο δεν είχε βουλιάξει ακόμα, προσπάθησε να της μιλήσει αλλά εκείνη δεν του απαντούσε.

Μία κάμερα που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, τα όσα υποστήριξαν οι συγγενείς για την κατάσταση που βρισκόταν μητέρα και γιος το τελευταίο διάστημα και τέλος τα ευρήματα μέσα στη μοιραίο αυτοκίνητο αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

«Το 'πε και το 'κανε»

Σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στον ΑΝΤ1 αλλά και τον δικηγόρο της οικογένειας Αλέξη Κούγια, το τελευταίο διάστημα η γυναίκα έλεγε ότι δεν αντέχει και θα βάλει ένα τέλος στο μαρτύριο που ζούσε.

«Η μάνα και ο αδερφός που έχει ψυχολογικά από μικρός, δεν είχαν καθόλου χρήματα το τελευταίο διάστημα, είχαν μόνο στήριγμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο.... χρήματα δεν είχαν καθόλου, μου ζητούσε βοήθεια, το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι δεν μπορεί και θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, είπε ότι πρόσφατα έφυγαν από το σπίτι που έμεναν στη Βάρκιζα, γιατί το πήραν οι τράπεζες και μετακόμισαν στη Δραπετσώνα.

Η αδερφή της Σοφίας Μαυρίκου, συγκλονισμένη από τη νέα τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά της, ανέφερε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν σπίτι της, μετά το μοιραίο: «Το είπε και το έκανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…».

Το χρονικό

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Τετάρτης (9/10) όταν ΙX αυτοκίνητο, έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.

Στο σημείο μετέβησαν από την πρώτη στιγμή πλωτό του Λιμενικού Σώματος καθώς και ειδικό κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα ανασύρθηκαν νεκροί η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίκου, που είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική Οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι σοροί της μάνας και του γιου εντοπίστηκαν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο και ανελκύστηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Υπόθεση Μαυρίκου

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 42 ετών, όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 τυλίχτηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Το τροχαίο σημειώθηκε στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος της εξόδου 10 (Λεωφόρος Ηρακλείου).

Ο 42χρονος εκδότης της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», ήταν ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2016, αν και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ήταν δημοσιογράφος και εκδότης έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη. Μερικά από τα Μέσα ιδιοκτησίας του, είναι τα εξής: «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», www.greeknews.biz.

Πριν την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία, ο Μαυρίκος ήταν και υπάλληλος στη ΔΕΗ. Εκεί γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Ευαγγελία με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία.

Δείτε στο βίντεο εικόνες από το φλεγόμενο αυτοκίνητο του Τάκη Μαυρίκου στην Αττική Οδό:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ΣΟΚ: Έδεσαν δήμαρχο και τον έσερναν με το αυτοκίνητο (pics)

Χριστουγεννιάτικο δώρο δίνει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

Σχετικές ειδήσεις