ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φουντώνει ο «κλεφτοπόλεμος» ΕΛ.ΑΣ. – αντιεξουσιαστών - Τι φοβούνται οι Αρχές

Φουντώνει ο «κλεφτοπόλεμος» ΕΛ.ΑΣ. – αντιεξουσιαστών  - Τι φοβούνται οι Αρχές
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ένα γενικευμένο σχέδιο καταδρομικών επιθέσεων με σκοπό να δείξουν δυνατοί και έτοιμοι για σύγκρουση αλλά και να συσπειρώσουν τον αναρχικό χώρο, βλέπουν οι Αρχές πίσω από τις απανωτές επιθέσεις σε κεντρικές αγορές τις τελευταίες μέρες από την πλευρά κουκουλοφόρων.

Και μπορεί η αφετηρία για τις καταδρομικές να ήταν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση αναρχικών καταλήψεων, όμως το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε προσαγωγή ή σύλληψη έστω και ενός κουκουλοφόρου δίνει το «πράσινο φως» στις ομάδες των «μπαχαλάκηδων» να συνεχίζουν κάθε φορά όλο και πιο επιθετικά.

Χαρακτηριστικά, υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έλεγε στο CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου «... ξεκίνησαν στην Μητροπόλεως 9 το βράδυ σπάζοντας μαγαζιά και χθες στο Μαρούσι δεν δίστασαν μέρα μεσημέρι να επιτεθούν σε πολίτες να τους πετούν τραπέζια και καρέκλες και μάλιστα ένας κουκουλοφόρος επιτέθηκε με μανία σε έναν καταστηματάρχη χτυπώντας τον στο μάτι μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις καταστροφές που έκαναν...».

Όλα δείχνουν για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι κουκουλοφόροι θα κλιμακώσουν τη δράση τους όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε βία.

Οι φόβοι, μάλιστα, της Αστυνομίας είναι ότι αφού διαπίστωσαν οι κουκουλοφόροι ότι μπορούν να χτυπήσουν όπου θέλουν χωρίς να συλληφθούν, να συνεχίσουν τις καταδρομικές σε χριστουγεννιάτικες αγορές. Πριν δυο ημέρες στο Χαλάνδρι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ύποπτες κινήσεις νεαρών κοντά σε τράπεζα και δεν αποκλείουν να ήταν «μπαχαλάκηδες» και οι αστυνομικοί να απέτρεψαν την τελευταία στιγμή επίθεση.

Το να αρχίζουν να χτυπούν καταστήματα και περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών αποτελεί βασικό σχέδιο αντιεξουσιαστικών ομάδων που θέλουν να δημιουργήσουν πίεση πιστεύοντας ότι έτσι ακυρώνονται επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι περιπολίες στις κεντρικές αγορές, κυρίως στα βόρεια προάστια, έχουν αυξηθεί και αστυνομικοί, με πολιτικά βρίσκονται σε ρόλο παρατηρητή, ώστε να εντοπίζονται οι ομάδες σε περίπτωση επιθέσεων και να ειδοποιείται αμέσως το κέντρο επιχειρήσεων και να στέλνονται δύναμης ένστολες για άμεση αντίδραση.

Την ίδια ώρα έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς για μέτρα αυτοπροστασίας και στους σκοπούς των αστυνομικών τμημάτων εντολές για αυξημένη προσοχή, καθώς υπάρχουν φόβοι για καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στο Μαρούσι: Καρέ – καρέ η σύγκρουση ΜΑΤ - αντιεξουσιαστών στην κεντρική αγορά

Σχετικές ειδήσεις