ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποιος ελέγχει το κέντρο της Αθήνας; Ναρκωτικά, πορνεία και συμμορίες από Αφρική, Ασία και Βαλκάνια

Ποιος ελέγχει το κέντρο της Αθήνας; Ναρκωτικά, πορνεία και συμμορίες από Αφρική, Ασία και Βαλκάνια

Με αφορμή τη δολοφονία ενός Αφγανού το μεσημέρι της Πέμπτης (13/02) στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς, έρχεται στο προσκήνιο η εγκληματικότητα και η ανομία που επικρατεί στα γκέτο που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Tην εγκληματικότητα και την ανθρωπογεωγραφία της ανομίας σε αυτά τα γκέτο της Αθήνας χαρτογράφησε ο ΣΚΑΪ κι όπως καταδεικνύεται στο ρεπορτάζ που παρουσίασε, η μια συμμορία αντιμάχεται και εκβιάζει την άλλη για τα πόστα διακίνησης ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου ακόμα και τα σημεία πορνείας και ληστειών δρόμου και διαρρήξεων ΙΧ.

Συμπλοκές για το ποιος θα κυριαρχήσει, ακόμα και δολοφονίες για παραδειγματισμό, σημειώνονται μέρα μεσημέρι.

Δείτε βίντεο από την αιματηρή συμπλοκή της Πέμπτης:

Δείτε τους χάρτες στη gallery που ακολουθεί:

Το σημείο της δολοφονίας του Αφγανού, εντοπίζεται στο κέντρο ενός τετραγώνου ανάμεσα σε Ομόνοια, Κεραμικό και Μοναστηράκι. Περικλείει τις οδούς: Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικού, Πλατεία Βάθη, Σατωβριάνδρου και Μάρνη.

Οι εθνικότητες που δραστηριοποιούνται εκεί είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί ακόμα και Ιρανοί και Ιρακινοί και τα αδικήματα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές περιλαμβάνουν: Ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, παρεμπόριο, ληστείες οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με οδοφράγματα από καφάσια και κάδους απορριμμάτων.

Δείτε εικόνες από τη σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μενάνδρου:

Ένα δεύτερο παραλληλόγραμο της εγκληματικότητας, εντοπίζεται ανάμεσα στις παράλληλες οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων και φτάνει μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα. Αναλυτικότερα, τοποθετείται στις οδούς Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Αντωνιάδου, Βερανζέρου, Ιουλιανού, Δεριγνύ, Κοδριγκτώνος, Πιπίνου, Φυλής, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα και Πεδίον του Άρεως.

Εκεί δρουν εθνικότητες: Νιγηριανοί, Σομαλοί, Σιέρα Λεόνε, Αφγανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί και τ αδικήματα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές: Ναρκωτικά, μαστροπεία (κυρίως σε Πατησίων και Γ’ Σεπτεμβρίου), πλαστά έγγραφα.

Το τρίτο τετράγωνο, αυτό των Εξαρχείων περιλαμβάνει τις οδούς: Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη, Τζώρτζ

Σε αυτές δρουν Αλγερινοί, Μαροκινοί, Σύροι, Αλβανοί, Έλληνες με αδικήματα όπως ναρκωτικά, κλοπές-ληστείες, διαρρήξεις Ι.Χ., Πλαστά έγγραφα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Καστοριά: Ξεπάγωσε η λίμνη και έπαθε σοκ όλη η πόλη - Τι βρήκαν

Κώστας Βουτσάς: Τι αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις