ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρουβίκωνας: Αυτό είναι το σχέδιο για αυστηρότερη δίωξή του

Ρουβίκωνας: Αυτό είναι το σχέδιο για αυστηρότερη δίωξή του
INTIME NEWS

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε το σχέδιο για την κακουργηματική δίωξη των μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Τα συνθήματα με σπρέι στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε και τα φειγ βολάν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του δημοσιογράφου αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση προκειμένου να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον «Ρουβικωνα».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκαθαρίζουν πως θα τον αντιμετωπίσουν ως συμμορία, και όχι εγκληματική οργάνωση ενώ τονίζουν πως «μπορεί να μη χρησιμοποιούν όπλα αλλά οι δράσεις τους έχουν το στοιχείο της βίας, της ψυχολογικής βίας».

Εξήγησαν ότι αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απειλή, και η φθορά, τα οποία τιμωρούνται ως πλημμελήματα, στο εξής, θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος εφόσον αυτά τελούνται κατ' εξακολούθηση και υπό την ομπρέλα συμμορίας.

Το νομοθέτημα πάντως παραμένει υπό διαμόρφωση και αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι πρέπει να αποφύγουν έναν «δρακόντειο νόμο». Την ίδια ώρα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας πυκνώνουν τη δράση τους ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν με ενδιαφέρον και ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Καστοριά: Ξεπάγωσε η λίμνη και όλη η πόλη έπαθε σοκ (pics)

Σχετικές ειδήσεις