ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτό είναι το κρησφύγετο των κακοποιών που έκλεβαν γραφεία στην Πολυτεχνειούπολη

Αυτό είναι το κρησφύγετο των κακοποιών που έκλεβαν γραφεία στην Πολυτεχνειούπολη

Σε κρησφύγετο είχαν μετατρέψει παλιά φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη δύο άτομα. Μάλιστα, είχαν φτάσει και στο σημείο να κάνουν κλοπές εργαστηριακού υλικού από το Πολυτεχνείο και να κρύβουν τα κλοπιμαία τους στα σωματεία των εστιών.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece φαίνεται ο εξοπλισμός που είχαν αρπάξει το περασμένο Φεβρουάριο από τη σχολή Χημικών Μηχανικών.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι υπολογιστές και ο εξοπλισμός που είχαν κρύψει μέσα στο δωμάτιο, συνολικής αξίας 164.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν διαρρήξει 11 γραφεία καθηγητών και δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς όπως εντόπισαν οι αξιωματικοί του τμήματος κατά ιδιοκτησίας της ασφαλείας Αττικής:

  • Στις 01-03-2020, διέρρηξαν 14 θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
  • Την 01-03-2020, διέρρηξαν 9 εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ,
  • Στις 03-03-2020, διέρρηξαν 5 θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
  • Την 06-03-2020, διέρρηξαν 3 εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ,
  • Στις 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και
  • Το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν 9 θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Και οι δυο δράστες είναι αλλοδαποί και έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις Αχές για ναρκωτικά ενώ η σύλληψη του ενός έγινε μετά από καταδίωξη στου Ζωγράφου, με τον κακοποιό να είναι αποφασισμένος για όλα.

Η τρελή πορεία σταμάτησε όταν το ΙΧ που οδηγούσε προσέκρουσε σε πεζοδρόμιο και ακινητοποιήθηκε.

Μάλιστα, αρχικά προσπάθησε να βγει από το παράθυρο του συνοδηγού και να εξαφανιστεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς οι αστυνομικοί της ασφαλείας Αττικής είχαν ήδη περικυκλώσει το αυτοκίνητο.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε για μία σέλφι - Τραγωδία στην προσπάθεια να γιορτάσει την λήξη της καραντίνας

Σχετικές ειδήσεις