ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κυψέλη: Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα στους συλληφθέντες- Στις 21 Μαΐου η δίκη

Κυψέλη: Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα στους συλληφθέντες- Στις 21 Μαΐου η δίκη
IN TIME

Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά την διάρκεια επεισοδίων που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετέβησαν αστυνομικοί , κατόπιν τηλεφωνήματος περίπου την μία μετά τα μεσάνυχτα στην 'Αμεση Δράση για ένοπλη ληστεία. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Έτσι στο σημείο πήγαν ΜΑΤ και ακολούθησε συμπλοκή , με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Γνώριμοι στις Αρχές οι προσαχθέντες από τα επεισόδια του Σαββάτου

Ένας εκ των συνολικά πέντε συλληφθέντων στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα (09/05), στην Κυψέλη, αλλά και ορισμένοι από τους προσαχθέντες, είχαν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ένας εκ των συλληφθέντων είχε, στο παρελθόν, προσαχθεί μετά από επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέντε από τους προσαχθέντες είχαν απασχολήσει τις Αρχές και πάλι με προσαγωγές μετά από επεισόδια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης και της απείθειας.

Να υπενθυμιστεί πως συνολικά έγιναν 37 προσαγωγές, οι πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος κορονοϊός; Κοσμοπλημμύρα στις παραλίες της Αττικής το πρώτο Σάββατο άρσης των μέτρων

Σχετικές ειδήσεις