ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση με βιτριόλι: Ένα αίτημα φιλίας στο Facebook η αφορμή

Επίθεση με βιτριόλι: Ένα αίτημα φιλίας στο Facebook η αφορμή

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Κοντά στη λύση της φρικτής αυτής υπόθεσης φαίνεται ότι βρίσκονται οι Αρχές με την προσαγωγή μιας 35χρονης, που θεωρείται η νούμερο ένα ύποπτη.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ης Μαΐου ενώ εκείνη πήγαινε στη δουλειά της, στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη που θεωρείται βασική ύποπτη της επίθεσης, εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου και προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για ιδιωτική υπάλληλο που κατοικεί στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες, από την άρση απορρήτου αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Εντός της ημέρας ενδέχεται να προσαχθεί μια ακόμα γυναίκα, η οποία φέρεται να προμήθευσε το βιτριόλι στην δράστιδα.

Επίσης, σήμερα ή το αργότερο αύριο, οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν την Ιωάννα στο νοσοκομείο προκειμένου να της δείξουν φωτογραφίες της 35χρονης, για να δουν αν την αναγνωρίζει ως τη δράστη της επίθεσης.

Το αίτημα στο Facebook

Θύτης και θύμα κατάγονται από διπλανά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και γνωρίζονταν. Επίσης, η εταιρεία στην οποία εργάζεται η 35χρονη -τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στου Φιξ- φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η Ιωάννα.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Cnn Greece, Μίνα Καραμήτρου, ένα αίτημα φιλίας που έκανε ο σύντροφος της 35χρονης στην Ιωάννα στο Facebook, ήταν η αφορμή για να οργανώσει την επίθεσή της. Η 35χρονη φέρεται να ζήλευε καθώς πίστευε ότι κάτι συνέβαινε μεταξύ τους.

Ο δικηγόρος σύντροφός της ο οποίος έχει ήδη καταθέσει παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θύμα και ότι υπήρχε μια μικρή επαφή μέσω facebook μαζί της ενώ έκανε λόγο και για έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την 35χρονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά φαίνεται να ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο.

Η τηλεκάρτα, η περούκα και η καμπαρντίνα

Η 35χρονη γυναίκα δεν ανήκε στην ομάδα των βασικών υπόπτων στις οποίες είχε εστιάσει έως τώρα η Αστυνομία αλλά στην ομάδα των 20 υπόπτων που είχε αρχικά συγκροτήσει.

Στην κατοχή της προσαχθείσας βρέθηκε μια τηλεκάρτα -με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί-, μια περούκα αλλά και η καμπαρντίνα που φορούσε τη στιγμή της επίθεσης.

Η 35χρονη, δεν έχει δώσει ακόμα επίσημη κατάθεση.

Αυτή την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της, στην οποία είναι και η ίδια παρούσα. Σε αυτό βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ένα πακιστανικό τηλέφωνο.

Αυτή είναι η ύποπτη

Την εικόνα της 35χρονης που βρίσκεται από το πρωί στα χέρια των ανακριτικών αρχών ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, εξασφάλισε το lawandorder.gr και μπορείτε να την δείτε στην παρακάτω gallery:

Πώς έφτασαν στην 35χρονη

Έπειτα από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της συγκεκριμένης γυναίκας.

Όπως, έλεγαν οι αστυνομικοί τις προηγούμενες ημέρες, ο σχηματισμός δικογραφίας και η σύλληψη χρειάζονται ατράνταχτα στοιχεία, κάτι που δημιουργεί ελπίδες πως βρίσκονται κοντά στην λύση της υπόθεσης.

epithesi-vitrioli2.jpg
Είναι πιθανόν να προσαχθεί σήμερα ακόμη μια γυναίκα για την ίδια υπόθεση.Intime News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι απαντούν Νατάσα Θεοδωρίδου και Τάκης Μπέτας για την κόρη τους