ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση βιτριόλι: Νέα ντοκουμέντα! Το μοιραίο λάθος και η πέτρα του σκανδάλου

Επίθεση βιτριόλι: Νέα ντοκουμέντα! Το μοιραίο λάθος και η πέτρα του σκανδάλου

Επίθεση με βιτριόλι: Ενώνονται τα κομμάτια του «παζλ» για την επίθεση στην Καλλιθέα - Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως - Το ηχητικό ντοκουμέντο με την εταιρεία ταξί και ο σύντροφος της 35χρονης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, που κατέστρεψε για πάντα την ζωή της 34χρονης Ιωάννας. Αναπάντητα ερωτήματα και μαρτυρίες έρχονται καθημερινά στο φως, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την εταιρεία ταξί

Το τηλεφώνημα στο οποίο έχει καταγραφεί η φωνή της βασικής ύποπτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η γυναίκα που μετέβη δύο φορές στην Καλλιθέα, καλώντας τα γραφεία της εταιρείας ραδιοταξί, ακούγεται να ζητά να κλείσει ραντεβού για ταξί, το οποίο η ίδια χρειαζόταν να την περιμένει στη λεωφόρο Θησέως, στις 09:30 της επόμενης μέρας (από τη μέρα της κλήσης). Μάλιστα, όταν από την εταιρεία ταξί της ζήτησαν αριθμό επικοινωνίας, εκείνη απάντησε πως έχει βλάβη και πως θα μπορούσε να προπληρώσει τη διαδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα καλούσε από απόρρητο αριθμό κι έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί, προκειμένου να πάει το ταξί στο ραντεβού.

Η δράστρια παρακολουθούσε συστηματικά το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστρια παρακολουθούσε συστηματικά το θύμα τόσο στην εργασία της όσο και στην προσωπική της ζωή, αναφέρουν μαρτυρίες. Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για μία ερασιτεχνική προετοιμασία, καθώς η ίδια είχε κάνει μία ακόμη απόπειρα την προηγούμενη της επίθεσης.

Δείτε στο βίντεο όλα τα νεότερα στοιχεία:

Αυτός είναι ο σύντροφος της 35χρονης

Ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε σχέση με την κατηγορούμενη, όμως ένα αίτημα φιλίας που έστειλε στο θύμα ενόχλησε την κατηγορούμενη, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει τη φρικτή και πολύ καλά οργανωμένη επίθεση.

Δείτε εικόνες του 40χρονου στη gallery:

Ο ίδιος ωστόσο με την κατάθεσή του ανατρέπει τα δεδομένα.

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές, καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου», ανέφερε ο 40χρονος.

Και πρόσθεσε: «Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Σοκάρει η κατάθεση της Ιωάννας για τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικά είναι όσα αναφέρει στη κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές η άτυχη Ιωάννα. Η 34χρονη αναβιώνει συνεχώς τη μοιραία στιγμή της επίθεσης που της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Η κοπέλα λέει στους αστυνομικούς πως αρχικά νόμιζε ότι της είχαν ρίξει καυτό καφέ.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση» αναφέρει η Ιωάννα στη προανακριτική της απολογία και συνεχίζει: «Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Τι λέει φίλος του Μπανγκλαντεσιανού που «έκαψε» τη 35χρονη

Οι αστυνομικοί, στις 5 Ιουνίου, εξέτασαν έναν άνδρα υπήκοο Μπανγκλαντές, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια.

Σιγά-σιγά, εντόπισαν τα στοιχεία, που έμελλε να προδώσουν την 35χρονη, μέσα στο διαμέρισμά της.

Φίλος του Μπανγκλαντεσιανού μίλησε στο ΣΚΑΪ για την επικοινωνία που είχε η 35χρονη με τον άνδρα “κλειδί”. Όπως είπε, τον συνάντησε σε ένα μπαρ και στη συνέχεια του ζήτησε να της βρει ανθρώπους για δουλειά. Συγκεκριμένα για να πλύνουν πιάτα σε ένα μαγαζί που είχε η ίδια.

Εν συνεχεία, μία ακόμη κατάθεση γειτόνισσας του Μπανγκλαντεσιανού, ανέφερε στην εκπομπή ότι «υπήρχε μία κινητικότητα από μυστική Αστυνομία, που ερχόταν εδώ και ψάχνανε και ρωτούσαν συγκεκριμένα αν έχουμε δει κάποιο άτομο, χωρίς να μας πουν περισσότερες λεπτομέρειες, αν ξέρουμε αν μένουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε αυτήν την πολυκατοικία. Μας έδειξαν μία φωτογραφία ενός άνδρα, αν τον αναγνωρίζουμε. Δεν ήταν ελληνικής καταγωγής».

Δείτε τι αποκάλυψαν οι μάρτυρες:

Οι διάλογοι στο Facebook και τα λάθη

Επί 22 μέρες, οι Αρχές αναζητούσαν τη δράστρια της επίθεσης. Η άτυχη Ιωάννα δεν μπορούσε να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θα μπορούσε να της κάνει κακό. Αν και έδωσε στους Αστυνομικούς την περιγραφή της γυναίκας, ωστόσο δεν μπορούσε να θυμηθεί κάτι περισσότερο.

Το πρώτο «φως» στις έρευνες άρχισε να φαίνεται όταν οι έμπειροι αξιωματικοί μελέτησαν πολύ σχολαστικά το υλικό από τις κάμερες της περιοχής, όπου έγινε η επίθεση, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτων.

Όλα έκλειναν προς ένα πρόσωπο, το οποίο για την Ιωάννα, ήταν απίθανο να έχει καταστρώσει αυτό το σατανικό σχέδιο για να την καταστρέψει.

Στις 11 Ιουνίου, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της.

Έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η γυναίκα αυτή ενδέχεται να είναι ύποπτη. Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Παράλληλα εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποιήσει η φερόμενη δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρεία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση.

Όταν πληροφορήθηκε η Ιωάννα για τη σύλληψη, έπεσε από τα σύννεφα, ενώ όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της κ. Απόστολος Λύτρας, με την συλληφθείσα η 34χρονη είχε κάποιες αραιές επαφές και ελάχιστη επικοινωνία στα social media. Ωστόσο, ένα αίτημα φιλίας από τον άνδρα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση η 35χρονη ήταν η αιτία για αυτή την φρικιαστική επίθεση.

Η 35χρονη φερόμενη ως δράστις

Αν και όλα τα στοιχεία της είναι εναντίον της προς το παρόν η 35χρονη, η οποία κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την Τρίτη, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Δικογραφία - «φωτιά» - Το μοιραίο λάθος της 35χρονης

Το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στον εισαγγελέα, αναδεικνύει έναν σχεδιασμό, με πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις και άλλες μεθόδους, όπως η χρήση περούκας, ώστε να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται η κατηγορουμένη, αλλά και κρίσιμα λάθη που έκανε.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η κατηγορούμενη είχε κάνει πρόβα τόσο για το πώς θα φτάσει στον χώρο της επίθεσης, όσο και για το πώς θα απομακρυνθεί από αυτόν, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Η 35χρονη έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνεται και η κατάθεση του θύματος. «Με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό» περιγράφει η Ιωάννα. «Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο , ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια…», προσθέτει.

Το βασικότερο λάθος της 35χρονης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Αυτά είναι τα μηνύματα της Ιωάννας με την 35χρονη στο Faceboοk

Η Ιωάννα και η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι δεν ήταν άγνωστες, οι δυο τους κατάγονται από γειτονικό χωριό, ενώ είχαν και επικοινωνία στα social media.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία η 35χρονη είχε επικοινωνήσει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου, ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την ίδια.

Την συγκεκριμένη επικοινωνία της 35χρονης με την Ιωάννα αποκάλυψε το Star. Είναι η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος».

Οι δυο τους αντάλλαξαν μηνύματα τον Νοέμβριο του 2018.

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;

Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ...

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Ιωάννα διέγραψε από το facebook τον επιχειρηματία. Μετά από κάποιους μήνες, όμως, της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και ότι δεν έχει σχέση με την 35χρονη. Η Ιωάννα όμως δεν απαντά.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο Newsbomb.gr: Καρέ - καρέ η επίθεση της 35χρονης

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν την δράστη της επίθεσης με το βιτριόλι να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια.

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία.

Η φερόμενη ως δράστης κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: «Αυτή που με πήρε μου έδωσε 30 ευρώ για να πάω σπίτι»