ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Εισβολείς οι Έλληνες, θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Εισβολείς οι Έλληνες, θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα

O «Σουλτάνος» κάθε μέρα δέχεται... χαστούκια από την διεθνή κοινότητα, ωστόσο εκείνος συνεχίζει τον χαβά του!

Ημέρα εθνικής γιορτής σήμερα, 30 Αυγούστου, για τους Τούρκους, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε ευκαιρία να… ρίξει λάδι στη φωτιά, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις που “καρφώνουν” την Ελλάδα.

Στο μήνυμα προς τον λαό του για την Γιορτή της Νίκης, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο που αυτοί που θέλουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα. Όπως ακριβώς το έθνος μας μας οδήγησε στον απελευθερωτικό αγώνα ανεξαρτησίας παρόλη τη φτώχεια και την αδυναμία του, έτσι και σημερα, στη Γαλάζια Πατρίδα, το έθνος μας δεν θα διστάσει να αποτρέψει την αισιοδοξία τους και τις κινήσεις τους που απορρέουν από τη συνθήκη των Σεβρών».

Σήμερα, κατά την επίσκεψη του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών».

Βίντεο-προπαγάνδα στον τουρκικό στρατό για την νίκη ενάντια στους Έλληνες το 1922

«Ενέσεις» κάνει η τουρκική ηγεσία στον στρατό της χώρας, έχοντας βάλει φωτιά τόσο στην μονταζιέρα όσο και σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς προκειμένου να ανυψωθεί το ηθικό πολιτών και στρατιωτών.

Χαρακτηριστικό το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο οποίο απεικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες να τραγουδούν εμψυχωτικά τραγούδια, να κάνουν… χορευτικές κινήσεις και να προειδοποιούν για επίθεση.

Την ίδια ώρα στο βίντεο φιλοξενούνται στιγμιότυπα από ασκήσεις, βομβαρδισμούς κ.α. σε μία προσπάθεια να διαφανεί η ισχύς του τουρκικού στρατεύματος

Δείτε το βίντεο

Μετάφραση του συνοδευτικού κειμένου του βίντεο:

«Εκτός αν κοιτάξετε την πατρίδα μου και τραβήξετε το σπαθί,
Είμαστε Τούρκοι στρατιώτες που δεν τραβούν σπαθί.
Αφήστε τους στρατώνες ακόμη και μπροστά
Είμαστε Τούρκοι στρατιώτες που δεν είναι καταραμένοι».

Η ημέρα δημοσιοποίησης του βίντεο δεν είναι τυχαία, καθώς την 30η Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν την νίκη στην μάχη του Τουμπλού Μπουνάρ απέναντι στον ελληνικό στρατό το 1922. Με την ήττα αυτή, το ελληνικό στράτευμα εγκατέλειψε την Μικρά Ασία σηματοδοτώντας αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε «Μικρασιατική Καταστροφή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Σκότωσε ανήλικα αδέρφια με σφυρί και μαχαίρι