ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιάφκα στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον έναν από τους 3 συλληφθέντες

Γιάφκα στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον έναν από τους 3 συλληφθέντες
INTIME

Κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 42χρονου ενοικιαστή της αποθήκης στο Κουκάκι που η αντιτρομοκρατική εντόπισε εκρηκτικά.

Στους δύο συγκατηγορουμένους του 42χρονου , ένα άντρα και μία γυναίκα, ασκήθηκε δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων .

Οι τρεις συλληφθέντες μετά τις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Και οι τρεις φορούσαν λευκά γιλέκα και χειροπέδες και συνοδεύονταν από ομάδα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι κατηγορούμενοι λόγω συνάφειας της υπόθεσης αλλά και επειδή προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων και στο πλημμέλημα παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Τους τρεις κατηγορούμενους ανέμεναν στα δικαστήρια περίπου 40 άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά την μεταγωγή τους στην Εισαγγελία. Οι συγκεντρωμένοι αποκλείστηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων.

Πάνοπλοι οι συλληφθέντες - Τι βρέθηκε στα σπίτια τους

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Πώς νοικιάστηκε η γιάφκα στο Κουκάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, της είχε πει ότι η έδρα της εταιρείας του είναι η Θεσσαλονίκη και ότι ήθελε το συγκεκριμένο υπόγειο -που βρίσκεται στο Κουκάκι- για να αποθηκεύει τα βιβλία.

Μάλιστα, είχε δώσει μπροστά ένα ποσό για τα ενοίκια ενώ όπως αποδείχτηκε από την έρευνα τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχε δώσει στην ιδιοκτήτρια ήταν μιας χρήσεως -τα λεγόμενα «πακιστανικά».

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Τρεις συλλήψεις

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο αντάρτικο πόλης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του CNN Greece, εντοπίστηκαν μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, καθώς και επίσης και σφαίρες από καλάσνικοφ.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ενώ ένα από τα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και το όνομά του είχε εμπλοκή και στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες είναι ηλικίας 38 και 42 ετών και η γυναίκα 36 ετών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στις 18:00 για τον κορονοϊό - Τι αποκάλυψε ο Πέτσας