ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τι έκρυβε η γιάφκα στο Κουκάκι: Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον 42χρονο στο «παρά πέντε»

Τι έκρυβε η γιάφκα στο Κουκάκι: Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον 42χρονο στο «παρά πέντε»

Κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, πριν αδειάσει τη γιάφκα από τα εκρηκτικά και τα φυσίγγια καλάσνικοφ, σταμάτησαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον 42χρονο που συνελήφθη την Τετάρτη (23/09) στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο 42χρονος είχε πάει στη γιάφκα και λίγο νωρίτερα είχε πάρει μαζί του ένα μεγάλο σακίδιο, καθώς επίσης και χλωρίνες. Θα τοποθετούσε στο σακίδιο τον οπλισμό και τα εκρηκτικά και θα καθάριζε το υπόγειο με τη χλωρίνη, για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί, όμως, της Αντιτρομοκρατικής που από καιρό είχαν γίνει η σκιά του, όταν τον είδαν να αγοράζει ένα σακίδιο και να πηγαίνει στη γιάφκα, κατάλαβαν τι θα ακολουθούσε.

Όπως, μάλιστα, αποδείχτηκε, η ιδιοκτήτρια του υπογείου επικοινωνούσε με τον 42χρονο μέσω ενός τηλεφώνου, που ο ίδιος το χρησιμοποιούσε μόνο για να μιλάει μαζί της, ενώ τα στοιχεία του δεν ήταν σε καμία τηλεφωνική εταιρεία, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Cnn Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Στην Αντιτρομοκρατική αποδίδουν το γεγονός ότι είχε νοικιάσει το υπόγειο με τα πραγματικά του στοιχεία, την υπερβολική σιγουριά που χαρακτηρίζει τον 42χρονο και στο γεγονός ότι αυτός θα ήταν ένας τρόπος, για να μην κινήσει τις υποψίες στην Αντιτρομοκρατική.

Τα εκρηκτικά και τα φυσίγγια καλάσνικοφ τα είχε τοποθετημένα μέσα σε τάπερ, μέσα σε ένα ντουλάπι και ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν αποκαλυπτόταν ότι το υπόγειο ήταν μια γιάφκα, που το απόγευμα της σύλληψής του είχε αφήσει να περάσουν μέσα από το διαμέρισμα δύο υδραυλικοί που ήθελαν να φτάσουν σε έναν άλλο εξωτερικό χώρο, για να αλλάξουν κάποιες σωληνώσεις.

Μιλώντας στο CNN Greece έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έλεγαν ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι πίσω από την επιχείρηση της Αστυνομίας και τις συλλήψεις κρύβεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ενώ θα περιμένουν τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να το πιστοποιήσουν και δικογραφικά.

Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται χωρίς να αποκλείουν ο 42χρονος να ήταν ακόμα και συγγραφέας προκηρύξεων, ενώ τόνιζαν με νόημα ότι «Επαναστατικός Αγώνας» και «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ήταν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» και θύμιζαν με νόημα, επίσης, ότι όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά, για την οποία είχε συλληφθεί ο 42χρονος αλλά και ο διαβόητος Βασίλης Παλαιοκώστας, βρέθηκε κάποια στιγμή άγνωστο μέσα από ποιες διαδρομές στον «κύκλο» του «Επαναστατικού Αγώνα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κικίλιας: 900 κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας - Έρχονται 1.200 νέες κλίνες στις ΜΕΘ