ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα τέσσερα άτομα που αναζητά η Αντιτρομοκρατική και η σχέση «ΟΛΑ» με τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Τα τέσσερα άτομα που αναζητά η Αντιτρομοκρατική και η σχέση «ΟΛΑ» με τον «Επαναστατικό Αγώνα»
IN TIME

«(…) H τρομοκρατική οργάνωση “Oμάδα Λαϊκών Αγωνιστών” και η τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” είναι συγκοινωνούντα δοχεία και πιο συγκεκριμένα στη δεύτερη φάση της δράσης του “Επαναστατικού Αγώνα” θεωρούμε ότι υπήρχαν άτομα που είχαν τα πόδια τους και στις δυο οργανώσεις...»: αυτό έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη, την ώρα που η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για την εμπλοκή του 42χρονου, που συνελήφθη την Πέμπτη στο Κουκάκι, στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» συνεχίζεται. 

«Αν ανατρέξετε στο παρελθόν θα διαπιστώσετε ότι ΙΧ που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση της απαγωγής Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν κάποια στιγμή στο “κύκλο” του “Επαναστατικού Αγώνα”» συνεχίζει το ίδιο στέλεχος.

Οι συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής σε Κουκάκι και Πετράλωνα σηματοδοτούν επί της ουσίας την αρχή των ερευνών για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», στην οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 42 χρόνος ήταν είχε κεντρικό ρόλο, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου.

Ακόμη, όμως, δεν μπορούν να έχουν εικόνα για τα άλλα δύο άτομα -έναν άνδρα 38 ετών και μια 36χρονη γυναίκα- που συνελήφθησαν χθες.

Ο 42χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών από την απαγωγή Μυλωνά, για την οποία καταδικάστηκε μαζί με τον διαβόητο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα.

Για να συμπληρώσει το παζλ της συγκεκριμένης οργάνωσης, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι αναζητά άλλα τέσσερα έως πέντε άτομα, τα οποία και είχαν κύριο επιχειρησιακό ρόλο.

Εκτιμούν δε, ότι δεν πρόκειται για άγνωστα άτομα αλλά για πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις του αντάρτικου πόλης αλλά και κοινού ποινικού δικαίου.

Στο «στόχαστρό» τους μπαίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάμεσα των οποίων και μια γυναίκα.

Δεν αποκλείουν δε, κάποιο από αυτά τα άτομα να βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Τα ευρήματα στο Κουκάκι

Πλούσια είναι τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη γιάφκα της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • 14 κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Παράλληλα, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν... πάτησε το κουμπί - Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι