ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Βριλήσσια: Ποιος ήταν ο 56χρονος που εκτελέστηκε – Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Δολοφονία Βριλήσσια: Ποιος ήταν ο 56χρονος που εκτελέστηκε – Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ
InTime

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με φόντο τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της νύχτας, «βλέπουν» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία 56χρονου στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια.

Το θύμα είχε γεννηθεί το 1964 και ζούσε μόνιμα σε σπίτι στα Βριλήσσια, κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Συγκεκριμένα το σημείο της εκτέλεσης (οδός Υμηττού), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σε κάθετο δρόμο από την οδό του σπιτιού του. Οι δράστες τον παρακολουθούσαν και του έστησαν καρτέρι. Δεδομένο θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι γνώριζαν τα καθημερινά του δρομολόγια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, μάρκας BMW. Πλησίασαν το θύμα ενώ περπατούσε και άνοιξαν σε βάρος του πυρ. Στη συνέχεια, ανέπτυξαν ταχύτητα, απομακρύνθηκαν και έκαψαν το αυτοκίνητο στο Πάτημα Χαλανδρίου, από όπου και εξαφανίστηκαν με όχημα διαφυγής που είχαν εκεί σταθμευμένο.

Ο 56χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις που χειρίστηκε η Δίωξη Εκβιαστών και σχετίζονται μεταξύ άλλων με το περίφημο «συνδικάτο του εγκλήματος». Επίσης, το όνομά του ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναφέρονταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ (που σχηματίστηκε επί διοίκησης Ρουμπάτη) για προστασία οίκων ανοχής και διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της ΕΥΠ, ενώ ο «κοριός» κατέγραφε για μεγάλο διάστημα τις συνομιλίες του.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θα διερευνήσει το κατά πόσο οι εντολείς της δολοφονίας είναι οι ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση που είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι, με θύμα 49χρονο που ήταν γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. ως ο «τραπεζίτης της νύχτας». Θα εξεταστεί, δηλαδή, το κατά πόσο οι δύο δολοφονίες συνδέονται και εάν «εκπορεύονται» από το ίδιο «κέντρο».

Ο 49χρονος που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι και ο 56χρονος που εκτελέστηκε σήμερα Τετάρτη ανήκαν, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., στην ίδια ομάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο της εκτέλεσης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Βριλήσσια με «άρωμα νύχτας»: Ένας νεκρός - Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ