ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκάλυψη Newsbomb: Έτσι δρούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης. Οι... μπύρες, οι καφέδες και οι 235 πελάτες

Αποκάλυψη Newsbomb: Έτσι δρούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης. Οι... μπύρες, οι καφέδες και οι 235 πελάτες

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει πώς δρούσε το κύκλωμα που γέμισε με κοκαΐνη τα Βόρεια Προαστία. Οι βάρδιες, οι κωδικές ονομασίες, τα χρήματα, οι κρυψώνες και τα λάθη που οδήγησαν στη σύλληψη των στελεχών του. Η δικογραφία που «άναψε φωτιές» σε επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές της Αθήνας

«Σεισμό» έχει προκαλέσει η σύλληψη μελών του κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσε 24 ώρες το 24ωρο και γέμιζε την Αθήνα, ειδικότερα τα Βόρεια Προάστια, με κοκαΐνη. Η Δίωξη Ναρκωτικών παρακολούθησε για μήνες τη δράση των συλληφθέντων και πλέον όσο θα προχωρά η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα έρχονται στην επιφάνεια αρκετά ηχηρά ονόματα που αποτελούσαν πελάτες του εν λόγω κυκλώματος.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 235 επαφές που όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είναι «δεμένες», έχουν δηλαδή αγοράσει από το κύκλωμα με απτές αποδείξεις, και όταν ολοκληρωθεί η άρση το τηλεφωνικού απορρήτου σε περίπου 500 κινητά τηλέφωνα πελατών θα σχηματιστεί συμπληρωματική δικογραφία. Τότε θα κληθούν ο κάθε ένας από τους 235 «πελάτες» να διαβούν την πόρτα του εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις.

«Δεμένοι» οι έξι συλληφθέντες με βαριές κατηγορίες

Τα έξι άτομα που συνελήφθησαν ήδη έκαναν αυτό το δρομολόγιο. Όλοι τους είναι, σύμφωνα με τη δικογραφία, «κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ. «Εγκληματική Οργάνωση» σε συνδυασμό με παράβαση του Ν. 4139/2013 «Νόμος Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Άλλες Διατάξεις», ενώ επιπρόσθετα οι τρεις πρώτοι είναι κατηγορούμενοι και για παράβαση του Ν. 2168/93 «Περί Όπλων». Επίσης, για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ. «Εγκληματική Οργάνωση» σε συνδυασμό με του Ν. 4139/2013 «Νόμος Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Άλλες Διατάξεις» κατηγορείται και ο μη συλληφθείς (…) αγνώστου διαμονής». Ο τελευταίος κατηγορούμενος που δεν έχει συλληφθεί είναι ένας 31χρονος Αλβανός που αναζητείται…

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη δικογραφία «συγκρότησαν και ενετάχθησαν σε εγκληματική οργάνωση». Ο πρώτος συλληφθέντας, ένας 33χρονος Αλβανός κάτοικος Ελλάδας, θεωρείται ο διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας αναλάβει την οργάνωση, τη στρατολόγηση μελών, τον διαχωρισμό ρόλων και ήταν ο βασικός διακινητής και οικονομικός διαχειριστής. Παράλληλα, διαχειρίζονταν πιθανά προβλήματα και καλούταν να δώσει λύσεις αν υπήρχαν τέτοια με τους «πελάτες» του… delivery κοκαΐνης που είχε «στήσει».

Στο ωράριο, την επικοινωνία των μελών και τη διακίνηση ήταν άμεση βοηθός του η σύζυγός του, 27χρονη Αλβανίδα κάτοικος Ελλάδας, ενώ ένας 28χρονος συμπατριώτης τους ήταν ο υπεύθυνος για την «αποθήκευση, φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών κατά τη βάρδια που τους όριζε», ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, ήταν επιφορτισμένα επίσης με αποθήκευση, φύλαξη και επανασυσκευασία ναρκωτικών ουσιών, αλλά και με την προμήθειά τους ανάλογα με τη βάρδια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία «από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι τη σύλληψή τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης κυρίως στα Βόρεια Προάστια και στο κέντρο των Αθηνών, έναντι του χρηματικού ποσού των 70 με 100 ευρώ το κάθε γραμμάριο». Στη συνέχεια της δικογραφίας, ακολουθούν και κωδικές ονομασίες που… σοκάρουν για το πώς το κύκλωμα κατάφερνε να κρύψει τη δράση του όλο αυτό το διάστημα.

Οι «καφέδες», το «ψυγείο», η «πίτσα» και οι «μπυρίτσες»

Ένας κάτοικος του κέντρου της Αθήνας προμηθεύτηκε τον Αύγουστο «δυο λεπτά», ενώ στις 14 Αυγούστου επιχειρηματίας παρήγγειλε «πέντε έτοιμα». Στις 31 Αυγούστου ένας από τους πελάτες ζήτησε «ένα ψυγείο», ενώ μια ακόμα κυρία είχε ζητήσει «μια πίτσα», που αντιστοιχούσε σε ένα γραμμάριο κοκαΐνης. Κάτοικος των Βορείων Προαστίων είχε παραγγείλει «μια μπυρίτσα», ενώ αντίστοιχη παραγγελία έκανε και μια κυρία κάτοικος Αθηνών. Μια ακόμα παραγγελία αφορούσε «τυρόπιτες», ενώ υπήρξε και παραγγελία για ένα «άσπρο» στη Νέα Σμύρνη.

Σε άλλη συνομιλία του κυκλώματος, έγινε λόγος για «ένα κρασάκι», ενώ κάτοικος Φιλοθέης ζητούσε «ένα ποτό». «Δυο ποτά» πουλήθηκαν σε άλλον πελάτη του κυκλώματος, ενώ γνωστός δικηγόρος ζήτησε και παρέλαβε «ένα κλειδί». Πελάτης το τηλέφωνο του οποίου ανήκει σε πασίγνωστη εταιρία, είχε επίσης προμηθευτεί κοκαΐνη από το κύκλωμα, ενώ άλλος πελάτης πλήρωσε 280 ευρώ για «δυο μαύρα κι ένα μπλε». «Σφηνάκια» αξίας 350 ευρώ αγόρασε κυρία στη Φιλοθέη τον περασμένο Ιούλιο, ενώ άλλοι είχαν αγοράσει στο ίδιο διάστημα «ένα πακέτο», «έναν καφέ», «ένα CD» και «ένα τεμάχιο».

Τεμάχια, καφέδες, πίτσες, μπυρίτσες και διάφοροι άλλοι κωδικοί χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα

Κρύπτες σε αυτοκίνητα, πιστόλια και μαχαίρια

Τα μέλη του κυκλώματος, συνελήφθησαν σε διαφορετικά σημεία αλλά την ίδια ημέρα. Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου. Στην Καλλιθέα στις 5:00 τα ξημερώματα συνελήφθη μια από τις συμμετέχουσες στο κύκλωμα και κατείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 483 γραμμαρίων σε νάιλον συσκευασίες, κοκαΐνη βάρους 51,4 γραμμαρίων σε μπλε συσκευασίες, τριάντα λευκές συσκευασίες βάρους 24 γραμμαρίων συνολικά, πράσινες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 17,6 γραμμαρίων και 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικό βάρος 13,2 γραμμάρια. Στις 10:00 το πρωί ένας δεύτερος συλληφθέντας βρέθηκε να έχει ειδικέςκρύπτες σε αυτοκίνητο μάρκας Citroen C4 όπου εκεί είχε τοποθετήσει 55 συσκευασίες με συνολικό βάρος 48,6 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος κατείχε πιστόλι τύπου Zastava διαμετρήματος 7.65mm χωρίς αριθμό, με έναν γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια. Το όπλο έχει ήδη σταλεί για εξέταση, ενώ ένα ακόμα μέλος είχε μαχαίρι με λάμα 14 cm και συνολικού μήκους 27cm. Τρίτο μέλος της σπείρας είχε εντός της οικίας του ακατέργαστη κάνναβη βάρους 0,4 γραμμαρίων, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και ένα αεροβόλο τύπου Umarex το οποίο ήταν αριθμημένο. Εκτός του όπλου που βρέθηκε στο σπίτι του διευθυντή του κυκλώματος στο Αλεποχώρι, από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα περάσουν και δυο οχήματα. Το Citroen που προαναφέρεται και ένα Toyota AYGO λευκού χρώματος. Παράλληλα, προς διερεύνηση είναι και μια συσκευασία 20 γραμμαρίων που περιείχε λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στον… δρόμο της Δυτικής Αττικής – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με «σκληρό» lockdown