ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Επίθεση Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος
InTime

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός που εμπλέκεται στην υπόθεση με τους δύο ανήλικους που συνελήφθησαν για την επίθεση με θύμα το σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια.

Όπως ανακοινώθηκε, «με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του Ειδικού Φρουρού, που συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος».

Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

«Ο σταθμάρχης με χτύπησε» - «Μας είπε: Έτσι κάνετε ρε στο σπίτι σας»

Χειροδικία σε βάρος του 17χρονου, του μεγαλύτερου από τα δύο αδέλφια, αναφέρουν ότι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του Μετρό, οι δύο ανήλικοι συλληφθέντες για την υπόθεση.

Στην κατάθεσή τους φέρονται να αναφέρουν ότι ο σταθμάρχης «μας προσέγγισε και με προσβλητικό τρόπο μας είπε: ‘Κατεβάστε τα πόδια σας ρε, έτσι κάνετε στο σπίτι σας; Εμείς του απαντήσαμε: ‘Ναι έτσι κάνουμε’. Μετά με χτύπησε (σ.σ. ανέφερε ο μεγαλύτερος αδερφός) και τότε ο μικρός μου αδερφός αντέδρασε και ξεκίνησε ο καυγάς. Εμείς θα κατεβαίναμε στο σταθμό Αττική αλλά λόγω του επεισοδίου δεν κατεβήκαμε. Όταν αποβιβαστήκαμε στην Ομόνοια κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου (σ.σ. ανέφερε ο μικρότερος αδελφός). Ο μεγάλος μου αδερφός φοβήθηκε για μένα και τότε τον χτύπησε και έπεσε κάτω»

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα που έδωσε για τους δράστες ο 52χρονος σταθμάρχης του Μετρό που δέχτηκε τα άγρια χτυπήματά τους. «Τους αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν αυτός που με χτυπούσε με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα», φέρεται να είπε.

Εμπλοκή στην υπόθεση έχει και ένας αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να γνώριζε για την ταυτότητα των δραστών, χωρίς ποτέ να ενημερώσει τις Αρχές. Μάλιστα, φέρεται να συμβούλευε τη μητέρα των ανηλίκων για το πώς πρέπει να χειριστούν την υπόθεση. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα.

Ο πληροφοριοδότης και ο «υπερ-κοριός» έφεραν τις συλλήψεις των δραστών

Ένας πληροφοριοδότης «ξεκλείδωσε» τις έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο ανηλίκων, που επιτέθηκαν στον 52χρονο σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια. Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πληροφοριοδότης έδωσε στις Αρχές τα ονόματα των δύο αδελφών από το Περιστέρι, λέγοντας ότι «αυτοί είναι οι δράστες». Πρόκειται για πρόσωπο που γνώριζε τον 15χρονο και τον 17χρονο. Ο ρόλος του ήταν καθοριστικός, καθώς λόγω του λευκού ποινικού μητρώου των ανηλίκων δε μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση.

Μετά την πληροφορία-«χρυσάφι» οι αστυνομικοί σάρωσαν τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων και διαπίστωσαν ότι οι συσκευές των δραστών ανήκουν σε μία μητέρα που διαμένει στο Περιστέρι.

Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι η μητέρα αυτή συνομιλεί με έναν αστυνομικό, ο οποίος είναι γείτονάς της. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ακολούθως ότι τα ονόματα που τους έδωσε ο πληροφοριοδότης ανήκουν σε δύο ανηλίκους, οι οποίοι είναι οι ίδιοι με αυτούς που απεικονίζονταν στις κάμερες ασφαλείας του σταθμού του Μετρό στην Ομόνοια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανήλικοι, μαθητές επαγγελματικού λυκείου, τηλεφώνησαν μετά τον ξυλοδαρμό στη μητέρα τους από το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι. Η μητέρα τους, τους πήρε από εκεί με το αυτοκίνητο και τους μετέφερε στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Αυτό που δεν ήξεραν είναι ότι ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. μπορούσε να «σαρώσει» αυτές τις κλήσεις και να «αποκρυπτογραφήσει» τη διαδρομή τους. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι δράστες τηλεφώνησαν από το Μοναστηράκι (όπως φαινόταν και στις κάμερες) σε άτομο που βρίσκεται σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή στο Περιστέρι. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν εκεί μέχρι που βρέθηκε ο πληροφοριοδότης.

Η σύλληψη πλέον ήταν θέμα χρόνου. Αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στο σπίτι των ανηλίκων στο Περιστέρι και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατάθεσή τους στην Αστυνομία τα δύο αδέλφια υποστήριξαν ότι o σταθμάρχης τους προκάλεσε με αποτέλεσμα να θολώσουν, ιδιαίτερα μετά την αναφορά στην οικογένειά τους.

Ο ειδικός φρουρός φέρεται να τους «συμβούλευσε» πώς να κινηθούν μετά το περιστατικό. Ίσως αυτός και να ήταν ο λόγος που δεν παραδόθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από την άρση του απορρήτου προέκυψε το τηλέφωνο της μητέρας και η επικοινωνία της με τον 26χρονο ειδικό φρουρό. Τον ενημέρωσε για ό,τι είχε συμβεί και του ζητούσε βοήθεια προκειμένου τα δύο αγόρια να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο 26χρονος που είχε φιλική σχέση με την οικογένεια έδινε πληροφορίες χωρίς φυσικά ποτέ να ενημερώσει την υπηρεσία του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Αδαμόπουλος από την Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου