ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Προσαγωγές μετά τα επεισόδια - Μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα

Νέα Σμύρνη: Προσαγωγές μετά τα επεισόδια - Μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αυτή την ώρα έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ. Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης - Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία. 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης - Ευδοκία Μύτιλη - Σπύρος Βελισσάρης

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Αυτή την ώρα η αστυνομία κάνει προσαγωγές.

Δείτε εικόνες από τις προσαγωγές:

Εν τω μεταξύ στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίσθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Τα σοβαρά επεισόδια έχουν ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για την αστυνομική βία.

Να σημειωθεί ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα διαδηλωτών.

Δείτε εικόνες από τα νέα επεισόδια:

Οι δράστες τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από δεκάδες άτομα ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν λίγο μετά τις 18.00 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με πανό και συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά της εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα.

Δείτε την gallery:

Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρούτου- λάμψης και ρήψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια πυ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.:

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία (Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» η Αττική με 1.572 μολύνσεις - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»