ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης με σύνθημα «πονάω»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης με σύνθημα «πονάω»

Πορεία διαμαρτυρίας από χιλιάδες κόσμου στην Νέα Σμύρνη για την αστυνομική βία

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Πορεία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης (09/03) με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην κάθοδο.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή δεν υπάρχει καθόλου αστυνομία, ωστόσο υπάρχει παρακολούθηση της συγκέντρωσης και πορείας από αέρος.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη και σας μεταφέρει όλα όσα εκτυλίσσονται:

Στο σχετικό κείμενο για το κάλεσμα που απήυθυναν κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, κόμματα και συλλογικότητες της περιοχής ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία που ασκήθηκε χθες απρόκλητα σε βάρος της πόλης.

Όπως σημειώνεται στα καλέσματα εδώ και μέρες, «οι αστυνομικές δυνάμεις, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, χρησιμοποιούν την εξουσία τους καταχρηστικά στους πολίτες. Τα γεγονότα προπηλακισμών και βιαιοπραγίας, πρωτοφανούς αγριότητας είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτά στην πόλη μας».

Στη συγκέντρωση επίσης έχουν απευθύνει κάλεσμα και οι οπαδοί του Πανιωνίου, οι «Πάνθηρες», που σε ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι «σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια». «Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη» τονίζουν στο κάλεσμα τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Jonathan Galindo: Προσοχή! Κρατήστε τα παιδιά μακριά από αυτό το παιχνίδι