ΕΛΛΑΔΑ

Jonathan Galindo: Προσοχή! Κρατήστε τα παιδιά μακριά από αυτό το παιχνίδι

Jonathan Galindo: Προσοχή! Κρατήστε τα παιδιά μακριά από αυτό το παιχνίδι

Για μια νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά εκείνη του Γκούφι… Jonathan Galindo μίλησε καλεσμένος στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", ο Μανώλης Σφακιανάκης, ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυρβερνοασφάλεια (CSII)

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo στο οποίο άτομα ντυμένα σαν τον γκούφι -τον γνωστό χαρακτήρα της Disney- προσεγγίζουν ανήλικα παιδιά και με την μορφή των δοκιμασιών τα αναγκάζουν να προβαίνουν σε διάφορες πράξεις τελευταία της οποίας είναι η αυτοκτονία.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι οφείλεται για πολλές αυτοκτονίες παιδιών στο παρελθόν καθώς τα ενθαρρύνει να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Σφακιανάκης έλαβε στα χέρια του πληροφορίες για άτομο που ντύνεται σαν τον γκούφι, τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων της Disney, και προσεγγίζει σε ελληνικά chatrooms παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως "Jonathan Galindo" είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.

Ο ίδιος κάνει έκκληση μέσω της εκπομπής σε όλους τους γονείς να προσέχουν τις συνομιλίες των παιδιών τους σε πλατφόρμες παιχνιδιών, ειδικά αν δουν στην φωτογραφία έναν άνθρωπο μεταμφιεσμένο σε γκούφι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ – Αγγίζουν τις 3.000 οι μολύνσεις Covid-19