ΟΙ «ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ» ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν

Νέα Σμύρνη - Όλες οι ειδήσεις: Προσχεδιασμένα και με συμμετοχή χούλιγκαν ήταν τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προσοχή! Τα βίντεο που ακολουθούν περιέχουν ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο τρόπος δράσης των κουκουλοφόρων, σε συνδυασμό με τα πολεμοφόδια που είχαν πάνω τους, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν «ομάδες κρούσης» που ήταν αποφασισμένες να προκαλέσουν θύματα.

Μία τέτοια «ομάδα κρούσης» επιτέθηκε στην ομάδα Δράση και έριξε κάτω τον 24χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ξεκάθαρη «απόπειρα δολοφονίας». Την ώρα που ο άντρας της ομάδας Δράση ήταν αναίσθητος στο οδόστρωμα οι δράστες φώναζαν από πάνω του «θα πεθάνεις».

Η επίθεση ξεκίνησε από ένα άτομο, το οποίο αναζητά διακαώς η Αστυνομία. Πρόκειται για άντρα αδύνατο με σκούρα ρούχα, ο οποίος διήνυσε περίπου 100-150 μέτρα τρέχοντας γρήγορα, με αποκλειστικό στόχο να κάνει την αρχή. Δηλαδή, να δώσει το σήμα της επίθεσης ξεκινώντας μόνος του να τρέχει προς τους αστυνομικούς (παρότι ένας απέναντι σε μία ολόκληρη ομάδα Δράση), να ρίξει κάτω έναν από τους αστυνομικούς της ομάδας Δράση και να έρθουν μετά από πίσω του δεκάδες κουκουλοφόροι για να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση.

Μία ομάδα περίπου 60 ατόμων λειτούργησε καταδρομικά. Ακολούθησε το συγκεκριμένο άντρα και άρχισε να χτυπάει αστυνομικούς.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στα επεισόδια συμμετείχαν άτομα, που είναι φανερά «εξοικειωμένα» και «έμπειρα» σε περιβάλλον ταραχών αλλά και σε μάχες σώμα με σώμα. Φορούσαν γάντια στα χέρια, σκούρα ρούχα και κουκούλες στο κεφάλι.

Πηγές της Αστυνομίας προσθέτουν ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους εκτιμάται ότι ήταν χούλιγκαν. Οι 20 εκρηκτικές μολότοφ που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία μέσα σε σάκο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη θυμίζουν στους αστυνομικούς τις «μολότοφ των γηπέδων». Μολότοφ δηλαδή αισθητά πιο ενισχυμένες από τις συνηθισμένες, που αποτελούνται από 1,5 λίτρο εύφλεκτο υγρό και κροτίδα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ανάμεσα στους περίπου 7.000 διαδηλωτές υπήρχαν 500 άτομα που ήταν αποφασισμένα να κάνουν επεισόδια. Από αυτούς οι πιο σκληροπυρηνικοί ήταν περίπου 300. Το σχέδιο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν να γίνει αρχικά επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια τα επεισόδια να επεκταθούν με στόχο αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν είναι τυχαίο, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, πως όταν η πορεία έφτασε στο Α.Τ. αμέσως μία ομάδα νεαρών ξεκίνησε τις επιθέσεις με φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και τότε ξεκίνησε η κλιμάκωση των επεισοδίων.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφτηκαν το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Τέλος, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. εάν θα διαταχθεί Ε.Δ.Ε. για τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και τις καταγγελίες για αστυνομική βία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»