ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο αστυνομικός που χτυπήθηκε άγρια από κουκουλοφόρους το απόγευμα της Τρίτης (09/03) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 24χρονο ειδικό φρουρό με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και τα πόδια, και αιμορραγούσε αρκετά σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όπως τόνισαν οι συνάδελφοι του, «οι κουκουλοφόροι τον ήθελαν νεκρό. Θα τον σκότωναν αν δεν επεμβαίναμε».

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια δημιούργησαν περίπου 400 κουκουλοφόροι που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ στην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Κυριακής, συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα και στην πορεία 3.000 άτομα.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό:

Σημειώνεται οτι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μετέβησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Πεδίο μάχης γύρω από την πλατεία – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους