ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο νεαρός που «κατέβασε» τον αστυνομικό πριν τον ξυλοδαρμό

Νέα Σμύρνη: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο νεαρός που «κατέβασε» τον αστυνομικό πριν τον ξυλοδαρμό

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται - σύμφωνα με το Mega και τον Γιώργο Καλλιακμάνη, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής - ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης κατά του αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Όπως έγινε γνωστό από τo Mega, πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τα χτεσινά επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Ωστόσο, η διαδικασία της άσκησης ποινικής δίωξης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς η εισαγγελία έχει ζητήσει στοιχεία.

Μεταξύ αυτών είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις προκειμένου να δει ο εισαγγελέας αν στην περίπτωση του αστυνομικού, μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Οι δραματικές στιγμές που έζησε ο 24χρονος αστυνομικός

Περιγράφοντας τα όσα δραματικά έζησε ο τραυματίας αστυνομικός, είπε, ότι οι κουκουλοφόροι του φώναζαν «εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@», ενώ τον χτυπούσαν με μίσος και μένος.

Μαζί με τους άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ που ήταν στην περιοχή «δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα», είπε ο νεαρός αστυνομικούς στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τους είπε στόχος των δραστών ήταν να του βγάλουν το κράνος αλλά και να του πάρουν το όπλο, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρουν.

«Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”» περιέγραψε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου».

Το βίντεο της επίθεσης στον 24χρονο αστυνομικό

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι