ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Στο πειθαρχικό για απόλυση - αργία τρεις αστυνομικοί

Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Στο πειθαρχικό για απόλυση - αργία τρεις αστυνομικοί

Ολοκληρώθηκε από την Αστυνομία η ΕΔΕ για το περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα τον 26χρονο φοιτητή Βασίλη Μάγγο, στον Βόλο.

Ο Βασίλης Μάγγος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στον Βόλο, από οξύ πνευμονικό οίδημα, τον Ιούλιο του 2020.

Για το περιστατικό διενεργούσε εσωτερική έρευνα όλο αυτό το διάστημα η Αστυνομία, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12/03 από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Ο φάκελος υποβλήθηκε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ αντίγραφα διαβιβάστηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρχηγείου της Αστυηνομίας με το ερώτημα της απόλυσης - αργίας.

Από δω και πέρα, σύμφωνα με τη διαδικασία, το πειθαρχικό συμβούλιο θα αποφασίσει, εάν οι τρεις αστυνομικοί θα τεθούν σε απόλυση - αργία.

Ο πατέρας του νεαρού, Γιάννης Μάγγος, σε ανάρτησή του στο Facebook, εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην περίπτωση του γιού του, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την αστυνομική βία.

Η ανάρτηση του κ. Μάγγου:

«Αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος που σήμερα 12-3-2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συζήτηση για την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδιού μας Βασίλειου, που άδικα και ανηλεώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε στις 14-6-2020 από αστυνομικές δυνάμεις στον Βόλο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες