ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

25η Μαρτίου: «Φρούριο η Αθήνα με ελεύθερους σκοπευτές και drones - Με Μακρόν και Κάρολο η παρέλαση

25η Μαρτίου: «Φρούριο η Αθήνα με ελεύθερους σκοπευτές και drones - Με Μακρόν και Κάρολο η παρέλαση
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ειδική σχέδιο έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την 25η Μαρτίου και τη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφασίστηκαν τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή.

Η φετινή παρέλαση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, λόγω της έλευσης στην Αθήνα ηγετών και «υψηλών προσωπικοτήτων», δεδομένου ότι φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Αυτό σε συνδυασμό με τα ούτως ή άλλως αυξημένα μέτρα για την πανδημία, καθιστά το σχέδιο ασφαλείας απολύτως αυστηρό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην εξέδρα των επισήμων κατά τη στρατιωτική παρέλαση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτίρια θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές περιπολίες.

Οι δρόμοι θα «αποστειρώνονται» σε κάθε διέλευση ξένου ηγέτη, που θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή ασφαλείας.

Η τελευταία σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας έγινε χθες Πέμπτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι Έλληνες αξιωματικοί βρίσκονται σε επαφή με τους ξένους συναδέλφους τους που είναι υπεύθυνοι ασφαλείας για τους ηγέτες που θα επισκεφτούν την ελληνική πρωτεύουσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.