ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λάρισα: Υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής μαφίας κρυβόταν για επτά χρόνια στο Πολυδένδρι

Λάρισα: Υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής μαφίας κρυβόταν για επτά χρόνια στο Πολυδένδρι

Ο 63χρονος Ιταλός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις της ιταλικής μαφίας, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην Αγιά Λάρισας

Ο 63χρονος Ιταλός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης.

Τον 63χρονο αναζητούσαν οι αρχές της Ιταλίας, καθώς φέρεται εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της ιταλικής μαφίας και μάλιστα ως «υψηλόβαθμο στέλεχος», ενώ τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια ζούσε στο Πολυδένδρι Αγιάς, ως φιλήσυχος πολίτης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μετά από πολυήμερη παρακολούθηση εντόπισαν τον 63χρονο καταζητούμενο να κατοικεί σε «απόμερο» σπίτι στο Πολυδένδρι Αγιάς και έπειτα από επιχείρηση, τα ξημερώματα της Δευτέρας, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος καταζητούμενος, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, φέρεται να δήλωσε πως έφυγε νόμιμα από τη χώρα του και μάλιστα με αθωωτική απόφαση υπέρ του.

Κατά μία εκδοχή ακολούθησε προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης που είχε ως αποτέλεσμα να δικασθεί ερήμην και εν αγνοία του να εκδοθεί το Ευρωπαϊκό Ένταλμα για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι στα παράλια της Λάρισας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, δεν προέκυψαν αξιόλογα ευρήματα, παρά μόνο τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ιταλού υπηκόου, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Ο συλληφθείς αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών ως αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Εντάλματα προκειμένου να εξετασθεί η εκτέλεση του εντάλματος και κατ’ επέκταση να παραδοθεί ή όχι στη χώρα που τον αναζητεί.

Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» Παγώνη – «Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους»