ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Δολοφονία Καραϊβάζ
Η στιγμή που το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζει το ακριβές σημείο του εγκλήματος
Newsbomb.gr

Γιώργος Καραϊβάζ: Η ενέδρα θανάτου που στήθηκε στον Άλιμο, έξω από το σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου, και η χαριστική βολή. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων της γειτονιάς του. Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ευδοκία Μύτιλη
Φωτογραφίες - Βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη, Σπύρος Μελισσάρης

Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Με ένα 9άρι πιστόλι εκτέλεσαν οι δύο δράστες τον δημοσιογράφο, λίγα λεπτά αφότου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στο οποίο κατευθυνόταν με τα πόδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του από το Star, όπου εργαζόταν, με το αυτοκίνητό του, ένα μαύρο τζιπ Cherokee.

Πήγε να παρκάρει το τζιπ στην πιλοτή, αλλά ήταν σταθμευμένο του γιου του κι έτσι κατευθύνθηκε λίγο παρακάτω, για να το αφήσει σε ένα παρακείμενο παρκάκι. Εκεί τον πλησίασε το σκούτερ, με τους δύο επιβαίνοντες, που φορούσαν στρατιωτικού τύπου μπουφάν. Ο συνοδηγός έριξε περισσότερες από 10 σφαίρες, πέντε από τις οποίες τον βρήκαν στο κεφάλι και τον θώρακα.

Η δολοφονία του έγινε 5 μέτρα από το σημείο, όπου άφησε το αυτοκίνητό του. Στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν η γυναίκα και ο γιος του.

Δείτε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr από το σημείο της δολοφονίας

Καρέ - καρέ η αναπαράσταση του εγκλήματος

Πού στρέφονται οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης ενώ οι έρευνες στρέφονται στις υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί δημοσιογραφικά ο Γιώργος Καραϊβάζ το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει αν το όπλο της δολοφονίας είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ πήρε γερανός της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί από τα αρμόδια κλιμάκια.

Αφού τον πυροβόλησαν έριξαν και την χαριστική βολή - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Το Newsbomb.gr κατέγραψε την μαρτυρία γειτόνισσας η οποία επέστρεφε από την λαϊκή όταν είδε στο πεζοδρόμιο, πεσμένο μπρούμητα, τον δημοσιογράφο. «Την ώρα που ήρθα εγώ είχε τελειώσει δεν πρόλαβα την μηχανή», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και πρόσθεσε «το αίμα ήταν φρέσκο. Ήμουν στη λαϊκή και γυρίζοντας πήγα να παρκάρω στο σημείο που ήταν πεσμένος».

Η ίδια ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζε πως ήταν κάποιος που είχε λιποθυμήσει και σκέφτηκε να μην πάει κοντά στο σημείο για να παρκάρει, λέγοντας «όπως προχώρησα είδα το αίμα ρέει. Ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπρούμητα γι αυτο νόμιζα ότι κάποιος ίσως λιποθύμησε. Ήταν πεσμένος κάτω», ανέφερε και συνέχισε:

«Παρκάρω το αυτοκίνητο, επειδή ήταν τρεις υπάλληλοι του δήμου μέσα στο πάρκο που καθαρίζανε, πήγα αμέσως και τους ρώτησα τι έγινε ρε παιδιά "πέρασε μια μηχανή τον πυροβολήσανε και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή και στη συνέχεια έφυγαν"»

«Τον είδα στο πεζοδρόμιο είχε κατέβει ίσως από το αυτοκίνητο, είχε μάλλον μόλις κατέβει», κατέληξε.

Άλλος ένας γείτονας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε ότι κανείς από το σπίτι τους που είναι δίπλα δεν άκουσε τίποτα, αναφέροντας πως ο δημοσιογράφος ήταν ένας πολύ καλός γείτονας και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. «Παρκάραμε τα αυτοκίνητά μας δίπλα δίπλα», είπε χαρακτηριστικά ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το τελευταίο καιρό ο Γιώργος Καραϊβάζ, άφηνε το αμάξι του έξω από το γκαράζ, «είναι σοκαριστικό ανέφερε» και τόνισε ότι κανείς δεν άκουσε τίποτα από το σπίτι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 5 σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα - Πώς κινήθηκαν οι δράστες