ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση με καυστικό υγρό: Καταθέτουν στην ΕΛΑΣ η 25χρονη και ο σύντροφός της - Τι έκανε ο δράστης

Το σημείο της επίθεσης στην Κυψέλη
Newsbomb.gr

Απαντήσεις σε ερωτήματα για την επίθεση με καυστικό υγρό, με θύμα 25χρονη στην Κυψέλη, ευελπιστούν ότι θα πάρουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών από την κατάθεση που θα λάβουν σήμερα Τετάρτη από το θύμα.

Η 25χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο (κυρίως στα χείλη). Το πιθανότερο είναι η 25χρονη να πάρει σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σήμερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα μιλήσουν μαζί της. Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι κατάθεση θα δώσει και ο σύντροφος της νεαρής (που διανύει τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης). Ο σύντροφος της κοπέλας δεν έχει σχέση με την επίθεση –όπως λένε αστυνομικές πηγές- αλλά θα κληθεί για κατάθεση για να βοηθήσει τις έρευνες.

Παράλληλα, έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση, κυρίως για να διαπιστωθούν οι βλάβες που προκάλεσε ο δράστης στο θύμα αλλά και να γίνει μία εκτίμηση για το είδος του καυστικού υγρού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν χρησιμοποιήθηκε βιτριόλι αλλά κάποιο άλλο καυστικό υγρό, καθώς το βιτριόλι προκαλεί μεγαλύτερες βλάβες.

Στον τόπο της επίθεσης δεν εντοπίστηκε το πανί που ήταν ποτισμένο με το καυστικό υγρό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το πανί το πήρε μαζί του ο δράστης για να μην αφήσει ίχνη. Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι φορούσε γάντια. Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε το πανί ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει απολύτως ακριβής διαπίστωση για το είδος του υγρού που χρησιμοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν στη διάθεσή τους αξιοποιήσιμα στοιχεία. Και αυτό διότι στα πρώτα λόγια που είπε το θύμα στους αστυνομικούς αναφέρθηκε ότι η 25χρονη δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον άγνωστο άντρα. «Δεν τον γνώριζα», ήταν η φράση της.

Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει διότι στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Το μόνο αξιοποιήσιμο στοιχείο είναι η κατάθεση του θύματος ότι ο άγνωστος διέφυγε με αυτοκίνητο. Έτσι, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο καρέ από τις πινακίδες κυκλοφορίες του οχήματος του δράστη. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθούσε την 25χρονη και γνώριζε τις κινήσεις της. Μάλιστα, φαίνεται ότι επέλεξε ένα σημείο στο οποίο δεν υπήρχαν κάμερες αλλά ούτε αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτή είναι η 25χρονη

Εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο προκάλεσε στην 25χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο δράστης που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αναζητούν τον δράστη ανάμεσα σε πρόσωπα του περιβάλλοντος της 25χρονης.

Αυτή είναι η 25χρονη που δέχτηκε την επίθεση:

Το χρονικό της επίθεσης

Ο άντρας που της επιτέθηκε πιθανότατα την παρακολουθούσε. Την πλησίασε στις 23.40 βράδυ Κυριακής κοντά στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Κυψέλη, την έριξε κάτω και της έβαλε στο πρόσωπο ένα πανί ποτισμένο με καυστικό υγρό.

Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια της 25χρονης στους αστυνομικούς, ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η 25χρονη συζούσε για ένα χρονικό διάστημα με άντρα, ο οποίος εξετάζεται εάν είναι ο πατέρας του παιδιού. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα - Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό