ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία: «Δεν ήθελαν να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα»

Περιπολικό βράδυ
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία με τον ΓΓ των ειδικών φρουρών να δηλώνει ότι οι δράστες «έριξαν στοχευμένα» κατά των συναδέλφων του.

Πυροβολισμούς από τους αναβάτες μιας μηχανής τύπου Yamaha XT δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη 01:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την λεωφόρο Αγίων Σαράντα.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και έκριναν ύποπτη τη μοτοσικλέτα καθώς ήταν φθαρμένη και τσαλακωμένη η πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι δύο αστυνομικοί έκαναν σήμα στους αναβάτες να σταματήσουν, αλλά αυτοί συνέχισαν την πορεία τους και εν κινήσει ο συνεπιβάτης έβγαλε από ένα σακίδιο όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους χωρίς να βρει στόχο.

Δείτε στη Gallery φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί

Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, κάλεσαν ενισχύσεις και ξεκίνησε καταδίωξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα αργότερα, στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, Ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε μια μοτοσικλέτα ιδίου τύπου αλλά με έναν αναβάτη, ήταν όμως σε μεγάλη απόσταση για να ενεργήσει.

Τα δυο άτομα φορούσαν σκουρόχρωμα μπουφάν και κράνη διαφορετικού χρώματος (ένας άσπρο, ένας μαύρο), ενώ το περιστατικό κρίνεται ιδιαιτέρα σημαντικό από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι αυτή την ώρα, γίνονται αναζητήσεις από αστυνομικές δυνάμεις στα βόρεια προάστια.

Για την ώρα η πιθανότερη εκδοχή που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι οι δύο άγνωστοι να έκαναν ληστεία σε κάποιο μαγαζί της περιοχής την ώρα που άνοιγε ή σε κάποιο σπίτι την ώρα την ώρα που ο ιδιοκτήτης θα έφευγε για τη δουλειά του.

Για πυροβολισμούς από «μακρύκαννο πολεμικό όπλο» έκανε λόγο ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1 εξηγώντας ότι οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, προκειμένου να μην τραυματιστεί κάποιος πολίτης.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 υποστήριξε επίσης ότι οι άγνωστοι που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία «δεν έριξαν στον αέρα να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα εναντίων των συναδέρφων μου»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης