ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομικοί συνέλαβαν «έγκυο» κοντά στη ΓΑΔΑ - Η κοιλιά της έκρυβε διαβατήρια

Αστυνομικοί συνέλαβαν «έγκυο» κοντά στη ΓΑΔΑ - Η κοιλιά της έκρυβε διαβατήρια
INTIME

Αποδοτικός ήταν ο έλεγχος που πραγματοποίησαν άντρες της Άμεσης Δράσης το πρωί της Τετάρτης σε αυτοκίνητο που κινούνταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στη συμβολή με την οδό Λουκάρεως –μπροστά στον Άρειο Πάγο- οι αστυνομικοί σταμάτησαν το «ύποπτο», μπλε χρώματος, όχημα για έλεγχο και προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Από την πρώτη στιγμή, οι άνδρες της Άμεσης Δράσης έκριναν ύποπτη τη συμπεριφορά του οδηγού και της συνοδηγού, ιδιαίτερα την επίμονη προσπάθεια του να τους πείσει ότι η σύντροφος του είναι έγκυος και δεν νιώθει καλά, άρα πρέπει να φύγει γρήγορα. Και όπως αποδείχτηκε δεν είχαν άδικο...

Η γυναίκα –υπήκοος Συρίας- έπιανε την κοιλιά της και έσκυβε μπροστά προσποιούμενη ότι πονάει, ωστόσο, το... κόλπο δεν έπιασε και όπως αποδείχθηκε η «κοιλιά» της ήταν μία μεγάλη τσάντα που έκρυβε κλεμμένα και πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, έντυπα παραμονής στη χώρα κ.ά.

Και οι πέντε επιβάτες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών. Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς το 2017 οι λιμενικοί του είχαν περάσει χειροπέδες στην Κάρπαθο, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει σε πλοιάριο 117 αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά και δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μία από τις συλληφθέντες είναι μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών, για την περίπτωση του οποίου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συντασσόμαστε με την Επιτροπή - Αισιόδοξος για ανάκαμψη μετά την πανδημία