ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζάκυνθος: Νεκρός επιχειρηματίας μετά από πυροβολισμούς

Ζάκυνθος
imerazante.gr

Νεκρός είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Διονύσης (Ντίμης) Κορφιάτης μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε, ενώ βρισκόταν μέσα στο γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων των αδελφών Φώτη και Νίκου Κόττη στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός ενώ και η σορός είναι ακόμα εκεί, προκειμένου να συλλέξουν οι αστυνομικοί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη gallery:

Νεκρός από πυροβολισμούς λίγους μήνες αφού σκοτώθηκε η σύζυγός του

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούνιο, νεκρή είχε πέσει από πυροβολισμούς και η 37χρονη σύζυγός του στη Λιθακιά.

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη (Σκλουμπού) ενώ η άτυχη γυναίκα επέβαινε ως συνεπιβάτης στη μηχανή με τον σύζυγό της, δέχτηκε τα πυρά δύο δραστών, οι οποίοι επίσης επέβαιναν σε μηχανή και ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα.

Η 37χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο του εγκλήματος.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δράστες που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, έδωσαν στο θύμα την εντύπωση πως πρόκειται για αστυνομικούς και στη συνέχεια πυροβόλησαν εν ψυχρώ το ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή.

Όταν είδαν την μοτοσικλέτα του 53χρονου φαίνεται να του έκαναν σήμα να σταματήσει και όταν αυτός επιβράδυνε την μηχανή, τότε οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος τους, σκοτώνοντας επιτόπου την 37χρονη γυναίκα του.

Ο άνδρας της, αν και δέχθηκε απανωτά χτυπήματα από σφαίρες στο σώμα του, επέζησε από την ενέδρα θανάτου, καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. O ίδιος κατάφερε και έτρεξε τραυματισμένος έως το σπίτι ενός φίλου του στην ίδια περιοχή όπου κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο 53χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς είχε σφηνωθεί μία σφαίρα στο σαγόνι του.

Σε κατάθεση που είχε δώσει ο ίδιος στην αστυνομία πέρυσι τον Ιούλιο, είχε αναφέρει πως ήταν πεπεισμένος ότι ξέρει ποιος ήταν ο οδηγός της μηχανής, ο ένας από τους δύο εκτελεστές που εκμεταλλεύτηκαν τις χαλαρές κινήσεις του ίδιου και της 37χρονης και τους έστησαν ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στην περιοχή του Άγιου Σώστη.

Από την πρώτη στιγμή ο 53χρονος ισχυριζόταν ότι στόχος ήταν ο ίδιος. Ότι υπήρχε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου για εκείνον με εντολή να τον σβήσουν από τον χάρτη. Όμως οι εκτελεστές δολοφονήσαν τη Χριστίνα του.

Οι Αρχές από τις πρώτες μέρες των ερευνών είχαν εντοπίσει ένα 10μετρο σκάφος το οποίο δεν αποκλείεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες για να φτάσουν από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο και να διαφύγουν -πιθανότατα- με τον ίδιο τρόπο.

Με πληροφορίες από imerazante.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Μία ακόμη γυναίκα αναγνώρισε τον 22χρονο - Στις 5 οι καταγγελίες σε βάρος του