ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μύκονος: «Τέλος» στην εγκληματικότητα με 40 κάμερες, drones και 100 αστυνομικούς

Μύκονος

Ειδικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στη Μύκονο με τη χρήση καμερών, drones και την επιστράτευση 100 αστυνομικών ετοίμασε η ΕΛΑΣ

«Τέλος» στην εγκληματικότητα στη Μύκονο φιλοδοξεί να βάλει η ΕΛΑΣ με το ειδικό σχέδιο που εκπόνησε και που μπαίνει σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη.

Ξεχωριστή θέση στο σχεδιασμό έχουν η χρήση καμερών και drone ενώ στο «νησί των ανέμων» αναμένεται να μετακομίσουν για τους επόμενους 6 μήνες περισσότεροι από 100 αστυνομικοί.

Οι κάμερες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα είναι ασύρματες και θα χρησιμοποιηθούν κατά των «ελαφροχέρηδων» που δραστηριοποιούνται στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου.

Τα drones, αντίθετα, θα επιστρατευθούν για τον εντοπισμό και την διακοπή τυχόν κορονοπάρτι που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η αναβάθμιση της αστυνομικής παρουσίας στη Μύκονο έρχεται σε υλοποίηση της στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου μετά από το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ΠΔ ο επικεφαλής αξιωματικός αλλά και το προσωπικό θα εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες ενώ στο νησί θα εγκατασταθεί και μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τους «τσαντάκηδες», τους διακινητές ναρκωτικών και τους διαρρήκτες.

Οι αστυνομικοί που θα μετακομίσουν στη Μύκονο θα είναι κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και χωρίς επαγγελματικό «παρελθόν» στο νησί ενώ με 40 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αντίστοιχο σχέδιο αναμένεται το επόμενο διάστημα και για άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Πάρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα