ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα
Intime News

Την Τετάρτη (12/5) αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων - Τι θα γίνει με SMS στο 13033, μετακινήσεις

Σταδιακά και με ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα, τα οποία καθορίζονται από τα λοιμωξιολογικά στοιχεία της κάθε εβδομάδας, σχεδιάζεται το «ξεκλείδωμα» οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ενόψει μάλιστα του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μάϊου.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται άλλωστε να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου οι νέες ελευθερίες να εναρμονίζονται πλήρως με τον σχεδιασμό που έχουν θέσει στο πλάνο λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (12/5) αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες «βαλβίδες» εκτόνωσης, που θα αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις. Όπως έχει ανακοινωθεί η απαγόρευση στη μετακίνηση εκτός νομού θα σταματήσει στις 15 Μαΐου προκειμένου η άρση και αυτού του μέτρου να εφαρμοστεί πλήρως με το άνοιγμα του τουρισμού, ωστόσο το πιο πιθανό να ανοίξουν οι μετακινήσεις μία μέρα νωρίτερα.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το νέο ωράριο της εστίασης που ενδεχομένως να επεκταθεί μέχρι τις τα με μεσάνυχτα ή τη 01:00 τα ξημερώματα, ενώ για τις δραστηριότητες αναμένεται να καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033.

Παράλληλα, αναμένονται επίσης ανακοινώσεις για την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα (click away, click inside), αλλά και για το άνοιγμα των γυμναστηρίων -για το οποίος δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά-, ενώ σε δεύτερο χρόνο εντός της ίδιας εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για τον τουρισμό.

Τι έχει «κλειδώσει»:

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν:

  • ο τουρισμός
  • οι υπερτοπικές μετακινήσεις
  • τα μουσεία

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν:

  • παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • εργαστήρια ΙΕΚ & κολέγια
  • σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
  • ωδεία

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θέατρα και επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθιστούς, με ποσοστό πληρότητας 50%.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και προς τα χωριά

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν θα υπάρχει σύσταση για αρνητικό self test, χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικότητα επ’ αυτού. Όσον αφορά στα ταξίδια στα νησιά, εκεί σύμφωνα με το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι επιστήμονες, το self test αναμένεται να είναι υποχρεωτικό, ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδειχθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ζάκυνθος: Οι δράστες «αδιαφορούσαν» για τις κάμερες ασφαλείας

Ροή Ειδήσεων