ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Αθήνα: Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. για υλικό - σοκ σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Αθήνα: Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. για υλικό - σοκ σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα για τη σύλληψη Ελλήνων που κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, πρόκειται για δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους σε εμπορικά καταστήματα και έναν άνεργο (κάτοικοι Αθηνών).

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με ξένες διωκτικές Αρχές. Η αρχική πληροφορία για τη δράση τους ανέφερε ότι τρεις Έλληνες κατεβάζουν από το διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι δύο είναι ηλικίας 35 ετών και ο τρίτος ηλικίας 32 ετών.

Οι κατηγορούμενοι με χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Το υλικό τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 4 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και 2 κάρτες μνήμης τύπου microSD .

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον τρίτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι δύο συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τρίτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες που δεν «βγήκαν» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.