ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά: Τέλειο έγκλημα ή τύχη; Οι δύο βασικές εκδοχές που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Γλυκά Νερά: Τέλειο έγκλημα ή τύχη; Οι δύο βασικές εκδοχές που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες – Πώς κατάφεραν να μην αφήσουν ίχνη – Τα στοιχεία που δεν επιτρέπουν στους αστυνομικούς να «δέσουν» την υπόθεση

Δύο είναι οι βασικές εκδοχές που εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με την πρώτη, οι τρεις κακοποιοί ήταν τόσο επαγγελματίες που φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη και αυτό διότι τόσες μέρες μετά το έγκλημα η έρευνα παραμένει στο σκοτάδι.

Το βασικό είναι ότι οι δράστες φρόντισαν να μην φανούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ακόμα και όταν έγινε το λάθος και ο ένας εξ αυτών αποκαλύφθηκε για λίγο επειδή έπεσε το περιλαίμιό του, δεν ήταν δυνατόν για τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, που ήταν ο 32χρονος πιλότος, να γίνει η περιγραφή του.

Το αποτέλεσμα ήταν, όταν τον περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι να σχηματίσουν ένα προφίλ που ταίριαζε κατά 70% - 80% με αυτό του δράστη. Η απόκλιση ωστόσο είναι τέτοια που πρακτικά αυτό το σκίτσο δεν βοηθάει τις Αρχές να φτάσουν στην ταυτοποίηση. Ενδεικτικό είναι ότι οι Αστυνομικοί έδειξαν 300 φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών στον 32χρονο πιλότο, χωρίς να μπορέσει να αναγνωρίσει σε καμία από αυτές το πρόσωπο του δράστη.

Η δεύτερη εκδοχή που εξετάζει η Αστυνομία είναι οι δράστες να ήταν τυχεροί και να μην άφησαν αποτυπώματα και DNA. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι η μεγάλη παραμονή τους στο χώρο (περίπου 45 λεπτά) που δεν συνάδει με το συμπέρασμα αυτό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Οι Αστυνομικοί, μέχρι και σήμερα δεν θέλουν να αποκαλύψουν ένα βασικό στοιχείο της έρευνας και αυτό αφορά στο ερώτημα εάν φορούσαν γάντια και οι τρεις δράστες.

Από εδώ και πέρα η έρευνα εστιάζει σε μια λίστα περίπου 50 ποινικών, μέλη σπειρών – συμμοριών με καταγωγή από Γεωργία, Αλβανία καθώς και συμμορίες Ρομά από τη δυτική Αττική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν»