ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά δολοφόνος: Τα επτά στοιχεία που «έσπασαν» τον Μπάμπη για τη δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά αστυνομία δολοφονία
INTIME

Γλυκά Νερά δολοφόνος: Με επτά στοιχεία στα οποία δεν είχε απαντήσεις κατάφεραν οι αστυνομικοί να οδηγήσουν στην ομολογία τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Επί οχτώ ώρες έθεταν ερωτήματα στον σύζυγο της Καρολάιν για όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά οι αστυνομικοί παρουσιάζοντας του παράλληλα στοιχεία που επιβάρυναν τη θέση του.

Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και τα εργαλεία στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από 38 ημέρες να «στριμώξουν» τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο ο οποίος, τελικά, ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχαν οι πληροφορίες ότι οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με την υπόθεση είχαν εντοπίσει στοιχεία που «ξεκλείδωναν» την υπόθεση μετά από «τεχνολογικές αναλύσεις».

Λίγες ώρες αργότερα και αφού είχε μεταφερθεί από την Αλόννησο στην Αθήνα μετά από ειδική επιχείρηση που στήθηκε από την αστυνομία, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν και ότι η ιστορία περί ληστείας ήταν κάτι που μηχανεύτηκε για να απομακρύνει τις υποψίες από πάνω του.

Τα επτά στοιχεία που τον «στρίμωξαν»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι αστυνομικοί «έδεσαν» την υπόθεση αποδεικνύοντας πως δολοφόνος είναι ο 32χρονος σύζυγος της κοπέλας, βασιζόμενοι σε συγκεκριμένα στοιχεία που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση:

Πρώτον: Τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του πιλότου «έδειξαν» πως ο ίδιος, αν και είχε ισχυριστεί πως ήταν δεμένος από τους ληστές, πραγματοποιούσε κανονικότατα κλήσεις.

Δεύτερον: Αν και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι τις επίμαχες ώρες, πριν υποτίθεται μπουν οι ληστές στο σπίτι, εκείνος κοιμόταν, η εφαρμογή Fitness που είχε καταβάσει ο ίδιος για να μετρά τα βήματα και τις θερμίδες που καίει κατά τη διάρκεια της ημέρας, έδειξε ότι τις κρίσιμες ώρες βρισκόταν εν κινήσει.

Τρίτον: Το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου, που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας, θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη.

Τέταρτον: Ο 32χρονος δεν είχε πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το πώς κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι ληστές και τελικά να τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία.

Πέμπτον: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι φερόμενοι ληστές στο σπίτι.

Έκτον: Φαίνεται από την ανάλυση ότι υπάρχει στις 12 το βράδυ μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως και να υπήρχε κάποιο ζήτημα προστριβής του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη “stupid” στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Κάρολαιν, με την αστυνομία να διευρευνά περαιτέρω γιατί διατυπώθηκαν αυτές οι εκφράσεις.

Έβδομον: Ένα ερώτημα που... βασάνιζε Αρχές και ιατροδικαστές ήταν όσα ισχυρίζεται ο πιλότος για την λιποθυμία του, ότι δηλαδή επί μία τουλάχιστον ώρα ήταν αναίσθητος. Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε εγκεφαλικές βλάβες ή και θάνατο. Άρα, πώς συνήλθε ο πιλότος μετά τη λιποθυμία του χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας; Πώς είναι δυνατόν να είχε πλήρη διαύγεια ενώ ήταν αναίσθητος τόση ώρα;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος