ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συζυγοκτόνοι που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα: Οι ιστορίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο

Συζυγοκτόνοι που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα: Οι ιστορίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Πολλοί είναι οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τους συζύγους ή τους συντρόφους τους και με τις πράξεις τους συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη - Εγκλήματα πάθους, ζήλιας ή παράνοιας;

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο χαρακτηρισμός έγκλημα πάθους είναι δόκιμος για τόσο ειδεχθή εγκλήματα σαν αυτό που έκανε ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα Γλυκά Νερά.

Ίσως ο χαρακτηρισμός «έγκλημα διαστροφής» να είναι καταλληλότερος για τέτοιες καταστάσεις Ανθρωποκτονίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και τη βιαιότητά τους δεν θα μπορούσε να προβλέψει ούτε ο πιο νοσηρός νους έγιναν αρκετές στην Ελλάδα και κάποιες σόκαραν το Πανελλήνιο, παρά το γεγονός ότι το δημοσιογραφικό κλισέ του «σοκ» είναι πολυφορεμένο.

Πάμε να ανατρέξουμε πίσω στο χρόνο και να θυμηθούμε μερικές από τις πλέον ανατριχιαστικές περιπτώσεις όπου δράστες ήταν σύζυγοι…

Υπόθεση Φραντζή – Την τεμάχιζε για 4 ώρες

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις που θα μπορούσε να αποτελέσει εφιαλτικό κινηματογραφικό σενάριο -και από τις πλέον συζητημένες στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά- είναι αυτή του Παναγιώτη Φραντζή. Μια υπόθεση για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Όχι μόνο σκότωσε τον Ιούνιο του 1987 την 18χρονη γυναίκα του Ζωή Γαρμανή (το έγκλημα έγινε επί της οδού Αιλιανού 12, στα Κάτω Πατήσια) αλλά την τεμάχισε κιόλας, και μάλιστα πέταξε τα μέλη του σώματός της σε κάδο σκουπιδιών!

Τη φρικαλέα εικόνα που άφησε πίσω του ο δράστης -φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και 27 ετών τότε- την αντίκρισε, και όπως ήταν φυσικό στη θέα της πάγωσε αυτομάτως, ο συλλέκτης γραμματοσήμων Κώστας Βουζίκας. Ο τελευταίος έψαχνε τον κάδο σκουπιδιών, στη γωνία Αχαρνών και Πιπίνου, για να πέσει τελικά επάνω στα κομμάτια του διαμελισμένου κορμιού της άτυχης γυναίκας...

Ο Βουζίκας αμέσως κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, ωστόσο το κεφάλι της γυναίκας ήταν τόσο κακοποιημένο που δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Ωστόσο, μέσα σε μία από τις σακούλες βρέθηκε απόδειξη από κρεοπωλείο. Ο κρεοπώλης θυμήθηκε τον Παναγιώτη Φραντζή ανάμεσα στους υπόλοιπους πελάτες του, ο οποίος την ίδια μέρα παραδόθηκε στις Αρχές.

Η παθολογική ζήλεια, όπως ομολόγησε ο Φραντζής, όπλισαν το χέρι του: Τη σκότωσε χρησιμοποιώντας ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί και την τεμάχισε σε 16 κομμάτια. Αρχικά, πάντως, υποστήριξε πως η κοπέλα πέθανε αφού εκείνος την έσπρωξε στη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού μεταξύ τους, μετά από κάποια νυχτερινή έξοδό τους.

«Έσπρωξα τη Ζωή που έπεσε πάνω στην ντουλάπα και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και, προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της», είχε πει ο Παναγιώτης Φραντζής. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι υπήρχαν ίχνη στραγγαλισμού.

Ο σοκαρισμένος δράστης, εν μέσω ασυναρτησιών, ψυχολογικών μεταπτώσεων και παραληρηματικών αφηγήσεων, δηλώνει αρχικά ότι δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε κατά τη διάρκεια ενός από τους συχνούς με τη σύζυγό του καυγάδες, που είχε ξεσπάσει μετά τα μεσάνυκτα της 24ης προς την 25η Ιουνίου. Στη συνέχεια, αποσπασματικά ανασυνθέτει το σκηνικό. Επιστρέφοντας από μια έξοδο με φίλους, ο καυγάς τους πράγματι καταλήγει σε ερωτική συνεύρεση. Η Ζωή, για να του περάσει το μήνυμα ότι για κείνη ό,τι έγινε δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, τον προσβάλει: «Είσαι ανίκανος, εγώ φταίω που σε παντρεύτηκα». Γι’ αυτήν το παιχνίδι δεν έχει λήξει, είχε μόλις ξαναρχίσει. Ο Φραντζής δεν δίστασε από την πρώτη του ανωμοτί εξέταση να αναπαραστήσει, σχεδόν λεπτό προς λεπτό, την ψυχική του κατάσταση εκείνες τις μοιραίες στιγμές. Η απόπειρά του να εκλογικεύσει σκέψεις και συναισθήματα εκείνης της νύχτας πρόκειται να βαρύνει καθοριστικά εις βάρος του: «Είχε θιγεί ο εγωισμός μου και είχα ζωστεί από κατώτερες και πεζές σκέψεις και συναισθήματα (…). Όταν μού’ δειξε την αδιαφορία, φαρμακώθηκα σα να μου είχαν κάνει τη μεγαλύτερη αδικία. Παρ’ ότι έτρεμα ολόκληρος από τα νεύρα μου, θεώρησα καλό να μην αντιδράσω, να μη δώσω συνέχεια, γιατί καταλάβαινα πως δεν θα μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου, ήταν και δύο η ώρα το βράδυ».

Η λογομαχία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή ύβρεων με σφιγμένα δόντια, κραυγές, χαστούκια και σπρωξίματα. Μέσα σε ούτε δύο λεπτά της ώρας, το μοιραίο είχε συμβεί. Η κατάληξη υπήρξε δραματική, οποιαδήποτε από τις δύο -ακραίως αντίθετες- εκδοχές πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης κι αν επισκοπήσει κανείς, είτε αυτήν του δράστη, είτε εκείνην που αποτυπώθηκε στο παραπεμπτικό βούλευμα που ακολούθησε.

Στην πολυαναμενόμενη απολογία του, ο Φραντζής εξέθεσε τα περιστατικά της νύχτας του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ό,τι και στην πρώτη του κατάθεση, ότι δηλαδή πάνω στον καυγά έσπρωξε τη Ζωή κι εκείνη «έπεσε και κτύπησε». Για μια ακόμη φορά, προσπάθησε να αυτοερμηνευθεί για το μεταθανάτιο συμβάν, περιγράφοντας την διαδρομή της ψυχολογικής του κατάστασης σαν τρίτος, ανασυνθέτοντας μνήμες και συναισθήματα, άλλοτε με ψυχραιμία, άλλοτε με συντριβή, κλαίγοντας με λυγμούς και μην μπορώντας να σταθεί όρθιος, καταλήγοντας ως εξής:

«Παραδέχομαι την κατηγορία της προσβολής νεκρού αν και δεν μπορώ να δώσω στην πράξη μου αυτή λογική εξήγηση. Τύψεις θα έχω σ’ όλη μου τη ζωή και δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να δείξω ψυχραιμία, εννοώ τη στιγμή που πέθανε η Ζωζώ. Δεν την στραγγάλισα, δεν είμαι φονιάς και ούτε σκοπεύω να γίνω ποτέ μου».

Τελικά, την 1η Οκτωβρίου 1988, ο Παναγιώτης Φραντζής κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και περιυβρίσεως νεκρού και του επιβλήθηκε η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Υπόθεση Σκιαδόπουλου – Της έκοψε το κεφάλι γιατί δεν χωρούσε στη βαλίτσα

8 Ιανουαρίου 1999 και η υπόθεση του Γιώργου Σκιαδόπουλου συγκλονίζει! Ο 23χρονος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού στραγγαλίζει την πανέμορφη Αμερικάνα αρραβωνιαστικιά του, την 30χρονη Τζούλι Μαρί Σκάλι, πρώην μοντέλο, της κόβει εν ψυχρώ το κεφάλι -γιατί δεν χωράει στη βαλίτσα, όπου στη συνέχεια τοποθετεί το σώμα της- και ξεφορτώνεται το άψυχο κορμί της πετώντας το σε λίμνη της Καβάλας.

Η ειρωνεία της υπόθεσης: Επί 18 μέρες έβγαινε στα κανάλια και ζητούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του. «Ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Όταν μου είπε πως θα χωρίζαμε, λίγες μέρες πριν παντρευτούμε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», κατέθεσε. «Μπορούσα να δουλεύω όλη τη μέρα φτάνει να τη βλέπω ευτυχισμένη... Και η ίδια ήθελε να μονοπωλεί την αγάπη μου και εγώ να μην την αγγίζει κανείς άλλος! Υπήρχε αμοιβαίο πάθος. Αντλούσα δύναμη από την ευτυχία της! Ήταν ο Θεός μου, δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις αυτό που ένιωθα».

Την αναζητούσε δήθεν στα κανάλια

Όπως και ο σημερινός δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έτσι και ο Σκιαδόπουλος έπαιζε ένα ασύλληπτο θέατρο: «Σας παρακαλώ, βοηθήστε με να βρω τη γυναίκα μου. Ήρθαμε στην Αθήνα και εξαφανίστηκε». Η γεμάτη αγωνία φωνή του είχε καθηλώσει τους τηλεθεατές των εκπομπών αναζητήσεων του Κώστα Χαρδαβέλα και της Αγγελικής Νικολούλη. Για 18 μέρες το δράμα του είχε συγκλονίσει τους πάντες. Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος έκρυβε όμως ένα φρικτό μυστικό.

Ο δράστης έτρεφε τόσο αρρωστημένο πάθος για το θύμα, που είχε παρατήσει την καριέρα του στο Ναυτικό ως εμποροπλοίαρχος και έγινε ταξιτζής, προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς κοντά της.

Τον Ιανουάριο του 2006 γλίτωσε τα ισόβια, αφού του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης κάθειρξη 23 ετών: Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Εκείνος εξακολουθούσε να υποστηρίζει πως επρόκειτο «για το μεγάλο έρωτα της ζωής του» συμπληρώνοντας: «Ντρέπομαι!».

Δάνος Μουρατίδης – Το κτήνος της Βέροιας

Είναι Απρίλιος του 2005 και η 20χρονη Κική Κούσογλου εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τη Βέροια. Οι συγγενείς της ενημερώνουν τις Αρχές, που διενεργούν έρευνες, οι οποίες τελικά, όμως, στρέφονται στην Αγγελική Νικολούλη. Η τελευταία, μέσω της εκπομπής της «Φως στο τούνελ», απευθύνεται στον Δάνο Μουρατίδη, τον τελευταίο που είχε δει ζωντανό το κορίτσι. Εκείνος αρχικά αρνείται τις προσκλήσεις της «Ελληνίδας Μις Μαρπλ», τελικά, όμως, παίρνει τη μεγάλη απόφαση και on camera δηλώνει πως εκείνο -το μοιραίο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- βράδυ πήγαν μαζί στο σπίτι του, αλλά εκείνη έφυγε από το δωμάτιό του όταν αυτός αποκοιμήθηκε.

Ο Δάνος Μουρατίδης και η Κική Κούσογλου γνωρίζονταν από παιδιά στη Βέροια. Όταν ο Δάνος ήταν 23 ετών και η Κική 20 αποφάσισαν να χωρίσουν, αφού το τελευταίο διάστημα είχαν έντονες προστριβές και λέγεται ότι η κοπέλα δεν άντεχε τις σκηνές ζηλοτυπίας που έκανε συνεχώς εκείνος. Αν και είχαν χωρίσει, διατήρησαν καλές σχέσεις κι έναν μήνα μετά την απόφασή τους να δώσουν τέλος στη σχέση τους, είχαν κλείσει ραντεβού και κατέληξαν μετά στο σπίτι του Δάνου.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονταν εκείνη την εποχή, ο 23χρονος ήθελε να τα «ξαναφτιάξει» με την Κική, με την οποία δήλωνε τρελά ερωτευμένος, όμως εκείνη ήθελε να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση. Είναι ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005 και η Κική Κούσογλου βρίσκεται στο σπίτι του Μουρατίδης. Αυτός βλέπει στο κινητό της κοπέλας (η Κική είχε κοιμηθεί) ένα μήνυμα που αντιλήφθηκε ότι δεν αφορούσε τον ίδιο και το μάτι του θόλωσε, όπως είπε.

Η Αγγελική, Νικολούλη αντιλήφθηκε ότι κάτι πήγαινε στραβά στα λεγόμενά του και τον «ανάγκασε» να ομολογήσει πως τη στραγγάλισε πάνω στο κρεβάτι από τρελή ζήλια, την έβαλε στο αμάξι στη θέση του συνοδηγού, τη μετέφερε σε απομονωμένη περιοχή και την επομένη πήγε με εξάδελφό του και την έθαψαν. Προκειμένου να μη στοχοποιηθεί -και κατ' επέκταση ενοχοποιηθεί- τοποθέτησε αλλού το σώμα της κοπέλας και αλλού τα ρούχα και τα προσωπικά της αντικείμενα. Πρόσωπα που γνώριζαν το ζευγάρι κατέθεσαν πως συχνά της έκανε σκηνές ζηλοτυπίας.

Ο Δάνος Μουρατίδης αντιμετώπισε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με το δικαίωμα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καταδικάστηκε ο ξάδελφός του Παναγιώτης Κανέλλης.

Θανάσης Αρβανίτης: Της έκοψε το κεφάλι και το περιέφερε στη Σαντορίνη

3 Αυγούστου 2008. Μια αποτρόπαιη δολοφονία που συγκλονίζει και θυμίζει έντονα στους γνώστες του σινεμά την υπόθεση του «Seven», ενός από τα πιο φρικιαστικά θρίλερ στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο οποίο ο Κέβιν Σπέισι κυκλοφορούσε με το κεφάλι της Γκουίνεθ Πάλτροου ανά χείρας και το παρέδιδε σαν «δώρο» στον Μπραντ Πιτ.

Η περίπτωση τής μόλις 25 Μαΐων Αδαμαντίας Κάρκαλη στη Σαντορίνη σόκαρε όσο ελάχιστες δολοφονίες! Το έγκλημα έγινε στο χωριό Βουρβούλος του κυκλαδίτικου νησιού. Πρωταγωνιστής-θύτης ο Αθανάσιος Αρβανίτης, 31 ετών, μάγειρας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έπειτα από έντονη λογομαχία με το θύμα, τη σύζυγό του, της έκοψε το κεφάλι και βγήκε στους δρόμους του νησιού κρατώντας το στο ένα χέρι και στο άλλο το μαχαίρι, το εργαλείο του στυγερού εγκλήματος.

Δεν έμεινε μόνο εκεί: Σε κατάσταση αμόκ επιχείρησε να κόψει το λαιμό και ενός αστυνομικού, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη τραυμάτισε δύο γιατρίνες. Έπειτα από μια τρελή καταδίωξη από την Αστυνομία και εννέα σφαίρες ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, αφήνοντας πίσω του έναν «απολογισμό» ανατριχιαστικό: Εκτός από την αποκεφαλισμένη γυναίκα, έναν αποκεφαλισμένο σκύλο, έναν τραυματισμένο από μαχαίρι αστυνομικό, τον οποίο επίσης επιχείρησε να αποκεφαλίσει, καθώς και τρεις τραυματισμένες κοπέλες (οι παράπλευρες απώλειες της «υπόθεσης»).

Όταν ο ανθυπαστυνόμος επιχείρησε να τον αφοπλίσει, ο δράστης του επιτέθηκε με το μαχαίρι που είχε αποκεφαλίσει τη σύζυγό του. Μια κίνηση του αστυνομικού να προφυλαχθεί του έσωσε τη ζωή αφού ο Αρβανίτης επιχείρησε να του κόψει το λαιμό. Τελικά, τον τραυμάτισε στο κάτω χείλος.

Στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, άρπαξε ξανά το κομμένο κεφάλι της συζύγου του και άρχισε να το τινάζει προς τους αστυνομικούς ρίχνοντάς το μέσα στο περιπολικό. Μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και πάτησε γκάζι. Όμως ο αστυνομικός έχει προλάβει να τον πυροβολήσει τρεις φορές στο θώρακα και στο συκώτι.

Τραυματισμένος ο άνδρας, έχοντας κλέψει το περιπολικό και με το κομμένο κεφάλι της γυναίκας του στη θέση του συνοδηγού, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του λόγω της αιμορραγίας. Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω σε ένα μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο νεαρές γυναίκες, η Καλλιόπη Στράκα και η Ανδριανή Νερουλά 26 ετών και οι δύο, γιατροί στο επάγγελμα που έκαναν το αγροτικό τους στη Σαντορίνη και εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την παραλία. Τη στιγμή εκείνη, βρήκε την ευκαιρία να τον εμβολίσει ένα τρίτο περιπολικό, στο οποίο επέβαινε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος.

Ο φονιάς βγήκε από το περιπολικό κι επιχείρησε να επιτεθεί πάλι στους αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν ξανά πέντε φορές. Από τον εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίσθηκε στην κνήμη και μια 21χρονη φοιτήτρια, η Δήμητρα Πανταζοπούλου. Η καταδίωξη είχε τελειώσει και ο Αρβανίτης βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένος όπως και οι δύο γιατροί. Όλοι διακομίστηκαν με C-130 στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Η δικηγόρος του δράστη Μαριζιάνα Κίκιρη, ανέφερε τότε: «Στο Εφετείο ελπίζουμε ότι θα αναγνωριστεί ότι ο κατηγορούμενος είναι άρρωστος. Πάσχει από σχιζοφρένεια και λαμβάνει αγωγή. Με αυτά τα προβλήματα δεν μπορεί να κρατείται στις φυλακές. Η θέση του είναι σε ψυχιατρική κλινική. Ξέρει τι έχει κάνει και είναι συντετριμμένος. Εκείνη τη μοιραία μέρα άκουσε μια φωνή, έπαθε κρίση άγχους, το μυαλό του θόλωσε και έγινε το κακό».

Οι γείτονες πάντως κατέθεσαν στις Αρχές ότι η κοπέλα, δασκάλα στο επάγγελμα, απέφευγε να βγαίνει από το σπίτι της για να μη φαίνονται τα σημάδια από τα χτυπήματα που δεχόταν κατά καιρούς από τον σύζυγό της...

Ο Αθανάσιος Αρβανίτης σώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών και στη δίκη του για το άγριο φονικό καταδικάστηκε σε ισόβια. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και δύο γιατρών και σε φυλάκιση δέκα ετών για τις υπόλοιπες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οπλοφορία, οπλοχρησία, περιύβριση νεκρού, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.λπ.

Χαρακτηριστικό της δίκης ήταν ότι ο φονιάς δέχθηκε την ποινή του δικαστηρίου απολύτως απαθής. Και το πιο συγκλονιστικό; Δεν ζήτησε ούτε μία φορά συγγνώμη ούτε δήλωσε μετανιωμένος που στέρησε τη ζωή σε μια γυναίκα που τον αγάπησε τόσο πολύ και τελικά το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή.

Στάθης Ευσταθίου – Έσφαξε την σύντροφό του με 78 μαχαιριές

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011, όλη η Ελλάδα σοκάρεται στο άκουσμα της αποτρόπαιης δολοφονίας της όμορφης 21χρονης Κερκυραίας Ανδριάνας Γαρδικιώτη -με 78 μαχαιριές(!)- από τον 35χρονο σύντροφό της Στάθη Ευσταθίου, που την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς. Ο δράστης (που μεταφέρθηκε στις Φυλακές Γρεβενών) κατά την απολογία του είπε τα εξής: «Την Ανδριάνα τη λάτρευα. Αν και ήμασταν μαζί περίπου έναν χρόνο, πίστευα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Την αγαπούσα, δεν άντεχα ούτε λεπτό μακριά της. Έκανα τα αδύνατα δυνατά να είμαι συνέχεια μαζί της. Ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα κοινωνική. Μιλούσε με όλο τον κόσμο. Την πλησίαζαν συνέχεια άντρες και αυτό δεν το άντεχα».

Όπως εξήγησε, η ζήλεια του ήταν αιτία ομηρικών τσακωμών μεταξύ τους. «Την Παρασκευή -ημέρα της δολοφονίας- τσακωθήκαμε πάλι για το ίδιο ζήτημα. Της είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι με απατούσε. Εκείνη το αρνήθηκε, αλλά δεν την πίστεψα. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήθελε να χωρίσουμε. Θόλωσα και έγινε ό,τι έγινε»...

«'Ήθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη», έλεγε στην κατάθεσή του -τέρας ψυχραιμίας- και συμπλήρωνε: «Ήθελε να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα τρελάθηκα. Άρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου και άρχισα να τη χτυπώ! Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, πήρα την απόφαση να την ακολουθήσω. Έτσι θα ήμασταν για πάντα οι δυο μας στον παράδεισο. Αλλά δεν πρόλαβα».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν «σφαγή»: Η κοπέλα έφερε περισσότερα από 78 χτυπήματα από κατσαβίδι. «Το έγκλημα αυτό δεν έχει προηγούμενο», έλεγε τότε ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος που εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας: «ο δράστης επιτέθηκε με μανία, πρόκειται για σφαγιασμό. Είχε δεκαοκτώ χτυπήματα στο λαιμό και πάνω από δέκα στο θώρακα. Το πτώμα έφερε και πολλές εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να αντιδράσει και υπήρξε συμπλοκή».

Γιάννης Κατσιλάμπρος: Σκότωσε τη σύζυγό του γιατί… έθιξε τον ανδρισμό του

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2008 ο καθηγητής μουσικής Γιάννης Κατσιλάμπρος ομολογεί ότι σκότωσε τη σύζυγό του Παναγιώτα Μαζαράκη. Νωρίτερα προσποιούνταν τον δυστυχισμένο σύζυγο.

Υποστήριξε πως μετά από έναν καβγά με τη σύζυγό του, την χτύπησε με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι και στη συνέχεια, αφού το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα, της έβγαλε τα ματωμένα ρούχα, έπλυνε το σώμα της στην μπανιέρα και την τύλιξε με δύο σακούλες και ένα σεντόνι. Δοκίμασε να τη θάψει, στο φρεάτιο του ασανσέρ και μετά κάτω από το σπίτι του σκύλου, στο σπίτι τους. Τελικά έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία, αλλά λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε, πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη, όπου την έθαψε και σκέπασε τον αυτοσχέδιο τάφο με τσιμέντο και πέτρες.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο δράστης με λυγμούς, είχε πει: «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη», για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως η σύζυγος του αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους, γεγονός που τον έκανε να θολώσει. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα, εκ των υστέρων, καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει» είπε ο 42χρονος και επισήμανε πως η Παναγιώτα τον απείλησε με μαχαίρι. Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, αλλά το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αποφυλακίστηκε πρόσφατα, στα επτά χρόνια.

Χριστοφόρ Παρασκευόφ – Διαμέλισε την εγκύο γυναίκα του

Μία ακόμα πολύκροτη υπόθεση ήταν η περίπτωση της άγριας δολοφονίας της εγκύου συντρόφου του Χριστοφόρ Παρασκευόφ (στον 8ο μήνα της κύησης), της 25χρονης Ουκρανής Ελένα Σατούλοβα, που έγινε το Δεκέμβριο του 2004 στους Αμπελοκήπους της συμπρωτεύουσας.

Ο Γεωργιανός σύζυγος της κοπέλας, έπειτα από πολύ έντονη λογομαχία μεταξύ τους, την έσφαξε μέσα στο σπίτι τους, κόβοντας το κεφάλι και τα χέρια της, τα οποία και ξεφορτώθηκε, ρίχνοντάς τα στον Αλιάκμονα. Ακολούθησε τεμαχισμός του κορμιού της, με σκοπό εκείνη να μην ταυτοποιηθεί ποτέ, και μετέφερε τα κομμάτια σε σακούλες σκουπιδιών, τα οποία κατέληξαν σε χωματερή του Αιγινίου Πιερίας: Εκεί τα βρήκαν τυχαία δύο Ρουμάνοι που έμεναν κοντά και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ο Γεωργιανός εντοπίστηκε και συνελήφθη, αφού συγγενείς του που έμεναν στην Κατερίνη αποκάλυψαν τη σχέση του με το θύμα. Ο ίδιος, έτσι απλά, κατά την απολογία του, είπε πως η αιτία που σκότωσε τη σύντροφό του ήταν μια διαφωνία που είχε μαζί της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα πολλά ψέματα και οι δύο αλήθειες του πιλότου - Η ώρα του εισαγγελέα