ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αντόνιο Μπαντέρας: Απάτη! Στέλνουν μηνύματα για συμμετοχή στην ταινία και «κλέβουν» τα IBAN

Αντόνιο Μπαντέρας: Απάτη! Στέλνουν μηνύματα για συμμετοχή στην ταινία και «κλέβουν» τα IBAN

Αντόνιο Μπαντέρας: Η συμπρωτεύουσα μετατρέπεται σε Χολιγουντιανό πλατό για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας «The Enforcer», με το ενδιαφέρον τόσο των Θεσσαλονικιών όσο και των... απατεώνων να είναι μεγάλο.

Νέους τρόπους με «άρωμα» Χόλιγουντ, βρήκαν επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη για να βάλουν «χέρι» στα Iban και κατ' επέκταση στα χρήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Αυτή τη φορά οι δαιμόνιοι απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν την ταινία του χολιγουντιανού ηθοποιού Αντόνιο Μπαντέρας, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι έστησαν μία κομπίνα με SMS, στα οποία καλούν τον κόσμο να στείλει όλα τα προσωπικά του στοιχεία και το Iban για να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι στην ταινία.

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη της παραγωγής, η οποία ζητά την προσοχή του κοινού για πιθανή προσέγγιση από επιτήδειους για την κινηματογραφική ταινία «The Enforcer».

Το SMS της μεγάλης απάτης

Ύστερα από επικοινωνία που είχαν στελέχη της παραγωγής με βοηθητικούς ηθοποιούς, έγινε γνωστό πως αριθμός των extras που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call (σ.σ πρόσκληση ενδιαφέροντος για ακρόαση) στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις barracuda.themovie@gmail.com, barracuda.themovie@yahoo.com.

spamsms.jpg
Το SMS της απάτης

Τα παράνομα αυτά μηνύματα ζητούν εισαγωγή προσωπικών στοιχείων όπως ΑΦΜ, αριθμού πιστωτικής κάρτας κ.ά και είναι κακόβουλα (spam).

Η παραγωγή ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανάγκη ή αίτημα των συντελεστών της ταινίας για προσωπικά στοιχεία οποιασδήποτε σχετικής μορφής.

Κατά την εκτίμηση των ατόμων που επιμελούνται τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, έχει υπάρξει «χακάρισμα» των e-mails του τμήματος casting και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι για απασχόληση σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού παρακαλούνται να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης των.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Μυστήριο με το ταξίδι στην Κρήτη - Οι αποκαλύψεις Κατερινόπουλου