ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χρήστος Παππάς: Τον συνέλαβαν την ώρα που έτρωγε – Ποια είναι η γυναίκα που τον έκρυβε στου Ζωγράφου

Χρήστος Παππάς: Τον συνέλαβαν την ώρα που έτρωγε – Ποια είναι η γυναίκα που τον έκρυβε στου Ζωγράφου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρήστος Παππάς: Πώς η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να συλλάβει το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το βράδυ της Πέμπτης στου Ζωγράφου. Η γυναίκα που τον έκρυβε και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

Στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι από το βράδυ της Πέμπτης (01.07), ο Χρήστος Παππάς. Το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή ήταν καταζητούμενος από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του είχε επιβάλει την ποινή κάθειρξης 13 ετών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο πρώην βουλευτής, είχε δώσει για τελευταία φορά το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί την 1η Οκτωβρίου.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλεξε πληροφορίες το τελευταίο διάστημα για τον Χρήστο Παππά και μια από αυτές αφορούσε το μέρος όπου βρισκόταν. Ο Χρήστος Παππάς φιλοξενούταν σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου, από το οποίο δεν έβγαινε καθόλου. Δεν κυκλοφορούσε, δηλαδή, μεταμφιεσμένος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά κρυβόταν εκεί.

Τον έπιασαν την ώρα που έτρωγε

Το βράδυ της Πέμπτης στήθηκε η επιχείρηση από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι όταν εισέβαλαν στο σπίτι για να συλλάβουν τον Χρήστο Παππά, τον είδαν να τρώει. Ο άλλοτε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όταν είδε τους ένοπλους αστυνομικούς, δεν έφερε αντίσταση στη σύλληψή του, ενώ μαζί του συνελήφθη και μια 52χρονη γυναίκα, η οποία τον έκρυβε στο συγκεκριμένο σπίτι στου Ζωγράφου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 52χρονη έχει καταγωγή από την Ουκρανία ενώ έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», υπό τον Ηλία Κασιδιάρη, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ο Χρήστος Παππάς αναμένεται να βρεθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών το πρωί της Παρασκευής (02.07), κι από εκεί να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές αφού είναι ήδη καταδικασμένος, ενώ η 52χρονη θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την κατηγορία της υπόθαλψης.

Αυτή ήταν η κρυψώνα του Χρήστου Παππά

Ο 59χρονος κρυβόταν σε ένα σπίτι, στο οποίο απέξω όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία υπήρχε και η ελληνική σημαία…

Η κρυψώνα του Χρήστου Παππά στου Ζωγράφου.

Εκεί, λοιπόν, στήθηκε η επιχείρηση και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν στη σύλληψη, την ώρα που ο 60χρονος έτρωγε

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη

Η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως μαζί του έχει συλληφθεί και μια 52χρονη ημεδαπή, η οποία τον υπέθαλπε. Πρόκειται για τη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα, και έκρυβε στου Ζωγράφου τον Χρήστο Παππά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Τα βουλεύματα για τον Χρήστο Παππά

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη φυγοδικία του Χρήστου Παππά τον περασμένο Οκτώβριο, για τον 59χρονο και τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους ήταν ελεύθερος, υπήρχαν δύο βουλεύματα:

Το βούλευμα 440 του 2015 με το οποίο προέβλεπε, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης τρεις φορές το μήνα (κάθε 1η, 10 και 20), στο Α.Τ. Παπάγου, που ήταν η κατοικία του, απαγόρευση εξόδου εκτός Αττικής, απαγόρευση κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα και υποχρέωση διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Ο Παππάς έκανε προσφυγή και εκδόθηκε νέο βούλευμα, το 1426 του 2015, το οποίο μετέτρεψε την υποχρέωση εμφάνισης στο Α.Τ. από τρεις φορές σε μία και ειδικότερα κάθε 1η του μήνα, ενώ κατάργησε την υποχρέωση διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Από τότε έως τώρα, αναφέρεται από πηγές του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία παραβίαση «και ως εκ τούτου δεν ήταν ύποπτος φυγής».

Πώς έγινε η αιτία για να μπουν οι Χρυσαυγίτες στη φυλακή

Ο Παππάς ήταν η αφορμή για να δέσει η κατηγορία για την «εγκληματική οργάνωση», καθώς φέρεται να είχε έναν ειδικό ρόλο στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Μετά τη δολοφονία Φύσσα, οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στην εξεύρεση ενός οργανογράμματος στο σπίτι του Χ. Παππά στα Γιάννενα και το οποίο οργανόγραμμα ταυτίζεται με τη κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο οι χρυσαυγίτες απέκρυπταν επιμελώς για να αποφύγουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και έτσι να εμφανίζονται ως μεμονωμένα τα εγκλήματα του κάθε στελέχους ή μέλους της.

Η αποκάλυψη του κρυφού καταστατικού που αποδεικνύει την αυστηρή ιεραρχική δομή και πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του αρχηγού, έκαψε τον Μιχαλολιάκο.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, προσπαθώντας να διασωθεί αρνούμενος το γνήσιο αλλά κρυφό μέχρι τότε καταστατικό προσκόμισε στο δικαστήριο ένα άλλο έγγραφο με το οποίο πρόδωσε τον ειδικό ρόλο του Παππά ως «νούμερο 2» της ναζιστικής συμμορίας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που έδωσε στο δικαστήριο φέρει ημερομηνία 5 Νοεμβρίου του 1991 (5/11/1991), και έχει τη σφραγίδα της Κεντρικής Διοίκησης της Χρυσής Αυγής ενώ υπογράφεται «Διά το Πολιτικό Συμβούλιο» από τον Χρήστο Παππά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Χρήστος Παππάς εκπροσωπούσε την Κεντρική Διοίκηση, δηλαδή τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο ο οποίος αποτελεί την ανώτατη αρχή βάση του χιτλερικού δόγματος «Führerprinzip».

Το ναζιστικό παρελθόν

Η σχέση του Χρήστου Παππά με τον φασισμό και τον ναζισμό ξεκινά από παλιά.

Ο πατέρας του, Ηλίας Παππάς ήταν στρατιωτικός, ανώτατος αξιωματικός του Πυροβολικού και συνεργάτης της Χούντας των Συνταγματαρχών, αλλά και του Γ. Παπαδόπουλου.

Ο Χρήστος Παππάς βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του, υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων "Ηλιοφόρος" με βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Φέρεται να ήταν μέλος της ΕΠΕΝ της οποίας πρόεδρος της νεολαίας υπήρξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται, τόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όσο και ο Χρήστος Παππάς σε νεαρή ηλικία να αποδίδουν φόρο τιμής σε Χίτλερ και Μουσολίνι.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τα γραφεία του κόμματος όπου η σβάστικα έχει αντικατασταθεί από το σύμβολο SS. Μάλιστα, ο Χ. Παππάς φωτογραφίζεται σε στάση προσοχής και με τη σβάστικα στο μπράτσο την ώρα που χαιρετά ναζιστικά στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει στις 5 Ιουλίου – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR ή Rapid test στα νησιά