ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χρήστος Παππάς: Οι αστυνομικοί έψαχναν μέχρι και στα σκουπίδια - Πώς έφτασαν στη σύλληψη

Χρήστος Παππάς: Οι αστυνομικοί έψαχναν μέχρι και στα σκουπίδια - Πώς έφτασαν στη σύλληψη
ΙΝΤΙΜΕ

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του φυγόποινου χρυσαυγίτη. Η πληροφορία ότι ο Παππάς βρίσκεται στο διαμέρισμα της 28ης Οκτωβρίου και ο ρόλος της «αχαρτογράφητης» Ουκρανής.

Η «σκιά» της 52χρονης Ουκρανής είχαν γίνει τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να φτάσουν στη σύλληψη του Χρήστου Παππά στου Ζωγράφου.

Κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν άντρες με πολιτικά να κινούνται στη γειτονιά τους, ωστόσο, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι ψάχνουν το νούμερο ένα καταζητούμενο στην Ελλάδα.

Μετά από την πληροφορία ότι ο Χρήστος Παππάς βρίσκεται στο διαμέρισμα της 28ης Οκτωβρίου, οι αστυνομικοί έπρεπε να εξακριβώσουν την πιστότητά της. Ωστόσο, ο καταζητούμενος χρυσαυγίτης δεν βγήκε ούτε μία φορά από το σπίτι, ούτε έγινε ποτέ αντιληπτός από τα παράθυρα που ήταν πάντα ερμητικά κλειστά και καλυμμένα από παντζούρια. Έτσι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έπρεπε να παρακολουθήσουν την 52χρονη και να διαπιστώσουν εάν μένει μόνη της στο διαμέρισμα ή εάν έχει συγκάτοικο. Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι ο άντρας της έχει φύγει από τη ζωή και ότι υπό κανονικές συνθήκες ζούσε μόνη της.

Οι αθέατοι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για να διαπιστώσουν από τα απορρίμματα εάν υπήρχε παρουσία άντρα του σπίτι. Επίσης, προσπαθούσαν να διαπιστώσουν την παρουσία άντρα στο χώρο από τα ψώνια που έκανε η 50χρονη Ουκρανή.

Η γυναίκα αυτή για πολλούς μήνες δεν είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς δεν ήταν «χαρτογραφημένη» ως πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Χρήστου Παππά. Οι δυο τους γνωρίζονταν εδώ και πολλά χρόνια, όμως, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε «εικόνα» για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Η 50χρονη μπήκε στο κάδρο των ερευνών την τελευταία εβδομάδα, καταρρίπτοντας τα σενάρια περί φυγής του Παππά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Σερβία, Αλβανία και Κύπρο. Η Αντιτρομοκρατική είχε βάλει στο μικροσκόπιο δίκτυα που θα μπορούσαν θεωρητικά να κρύβουν το καταδικασμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό, χωρίς όμως να καταλήξουν σε αποτελέσματα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Παππάς προτίμησε να κάτσει σε ένα σημείο στην Αθήνα και να μην κυκλοφορεί έξω, παρά να δραπετεύσει για κάποια άλλη χώρα. Ο συλληφθείς χρυσαυγίτης είχε ηλεκτρονικό υπολογιστή με τον οποίο μπορούσε να περιηγείται στο διαδίκτυο και εκτιμάται από τις Αρχές ότι διάβαζε τις ειδήσεις που τον αφορούσαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανικά ΜΜΕ για Γλυκά Νερά: Τα ύποπτα δρομολόγια του Μπάμπη και η ανακάλυψη της Καρολάιν